- Kategorie
-
Przecena SEREK ŚMIETANKOWY QUARK BIO 250 g - SOBBEKE
Nowość
Symbol:
5906750259727
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.26 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5906750259727 |
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, tłuszcz MLECZNY* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty. Następnie, w zależności od pożądanej zawartości tłuszczu, wzbogaca się go w tłuszcz mleczny.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/98 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 11 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, tłuszcz MLECZNY* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty. Następnie, w zależności od pożądanej zawartości tłuszczu, wzbogaca się go w tłuszcz mleczny.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/98 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 11 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MOLKEREI SOBBEKE GMBH, AMELANDSBRÜCKENWEG 131, 48599 GRONAU-EPE
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci