• Olej z pestek malin (Rubus Ldaeus) tłoczony na zimno 50 ml Etja

Symbol: 0846-864CC

Olej z nasion malin to znany i ceniony kosmetyk. Lubus Ldaeus zwana jest także inaczej jeżyną. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne. Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

22.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Olej z nasion malin to znany i ceniony kosmetyk. Lubus Ldaeus zwana jest także inaczej jeżyną. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne. Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega3 (ALA), omega6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki i nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej. Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Nierafinowany, tłoczony na zimno.

Sposób użycia:

— stosować bezpośrednio na skórę — kilka kropli (3—5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia;

— można natłuszczać dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym;

— zawartość kwasów omega3 i omega6 podnoszą odporność na zakażenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej — stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie; 

— dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%;

— jako dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do wygładza także skórę, nadając jej jędrność;

— jako dodatek do kąpieli ujędrniająco—regenerującej;

— przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu;

— odświeża skórę po opalaniu.

Składniki: olej z pestek malin 100%

Uwaga! Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Pochodzenie: Państwa Europy 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci