- Kategorie
-
Makaron bezglutenowy Orecchiette 250 g Incola
Makaron bezglutenowy Incola to produkt, który szczególnie poleca się osobom chorującym na celiakię oraz źle tolerujących gluten. Dzięki swojej recepturze makaron spaghetti zadowala gusta i potrzeby najbardziej wymagających i wybrednych konsumentów, którzy wyrośli na smakowitej kuchni włoskiej.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Średnia dostępność 5 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Makaron bezglutenowy Spaghetti Incola to produkt, który szczególnie poleca się osobom chorującym na celiakię oraz źle tolerujących gluten. Dzięki swojej recepturze makaron zadowala gusta i potrzeby najbardziej wymagających i wybrednych konsumentów, którzy wyrośli na smakowitej kuchni włoskiej. Kształtem przypominające małe uszka, czemu zawdzięcza swoją nazwę. Pochodzi z włoskiego rejonu Pulii, gdzie podaje się go jako składnik sycących sałatek.
Do powstania makaronu Incola użyte zostały mąka i skrobia kukurydziana, a także płatki ziemniaczane. Dzięki mące, którą uzyskuje się z przemiału kukurydzy, makaron ten jest łatwy do strawienia. Zawiera on mnóstwo składników wpływających na poprawę jakości funkcjonowania organizmu. Między innymi znajdziemy w nim kwasy tłuszczowe nasycone, białko, węglowodany, błonnik przyswajalny przez organizm i poprawiający trawienie oraz witaminy A, E oraz z grupy B. Dodatkowo to źródło składników mineralnych, takich jak wapń, magnez, potas, selen, czy kobalt.
Makaron wyśmienicie komponuje się z zupami oraz różnego rodzaju sosami.
Sposób użycia: do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6—10minut, w zależności od upodobania twardości.
Produkt może być spożywany przez wegetarian i wegan. Nie zawiera glutenu, jaj, soi, mleka.
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu
|
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
|
100g produktu stanowi % RWS
|
|
Wartość energetyczna |
1452kj/346kcal
|
(8400kj/2000kcal)
|
17,3
|
Tłuszcze |
2,0g
|
70g
|
2,9
|
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4g
|
20g
|
2,0
|
Węglowodany |
77,0g
|
260g
|
29,6
|
Cukry |
1,5g
|
90g
|
1,7
|
Błonnik |
1,5g
|
||
Białko |
4,0g
|
50g
|
8,0
|
Sól |
0,45g
|
6g
|
7,5
|
- Producenci