• Kategorie
  • Makaron bezglutenowy Orecchiette 250 g Incola

Symbol: DC87-60466_20170420112749

Makaron bezglutenowy Incola to produkt, który szczególnie poleca się osobom chorującym na celiakię oraz źle tolerujących gluten. Dzięki swojej recepturze makaron spaghetti zadowala gusta i potrzeby najbardziej wymagających i wybrednych konsumentów, którzy wyrośli na smakowitej kuchni włoskiej.

11.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (płatność online) 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon

Makaron bezglutenowy Spaghetti Incola to produkt, który szczególnie poleca się osobom chorującym na celiakię oraz źle tolerujących gluten. Dzięki swojej recepturze makaron zadowala gusta i potrzeby najbardziej wymagających i wybrednych konsumentów, którzy wyrośli na smakowitej kuchni włoskiej. Kształtem przypominające małe uszka, czemu zawdzięcza swoją nazwę. Pochodzi z włoskiego rejonu Pulii, gdzie podaje się go jako składnik sycących sałatek.

Do powstania makaronu Incola użyte zostały mąka i skrobia kukurydziana, a także płatki ziemniaczane. Dzięki mące, którą uzyskuje się z przemiału kukurydzy, makaron ten jest łatwy do strawienia. Zawiera on mnóstwo składników wpływających na poprawę jakości funkcjonowania organizmu. Między innymi znajdziemy w nim kwasy tłuszczowe nasycone, białko, węglowodany, błonnik przyswajalny przez organizm i poprawiający trawienie oraz witaminy A, E oraz z grupy B. Dodatkowo to źródło składników mineralnych, takich jak wapń, magnez, potas, selen, czy kobalt.

Makaron wyśmienicie komponuje się z zupami oraz różnego rodzaju sosami.

 

Sposób użycia: do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6—10minut, w zależności od upodobania twardości.

 

Produkt może być spożywany przez wegetarian i wegan. Nie zawiera glutenu, jaj, soi, mleka.

Średnia wartość odżywcza w 100g produktu
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
100g produktu stanowi % RWS
Wartość energetyczna
1452kj/346kcal
(8400kj/2000kcal)
17,3
Tłuszcze
2,0g
70g
2,9
Kwasy tłuszczowe nasycone
0,4g
20g
2,0
Węglowodany
77,0g
260g
29,6
Cukry
1,5g
90g
1,7
Błonnik
1,5g
   
Białko
4,0g
50g
8,0
Sól
0,45g
6g
7,5
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci