- Kategorie
-
MIESZANKA NA CHLEB KONOPNY BEZ DODATKU CUKRÓW 250 g - COCO FARM
Symbol:
5904161870432
12.70
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 33 szt. |
Waga | 0.28 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904161870432 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mielone nasiona konopi siewnych (60 %), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka ŁUBINOWA, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Mieszanka do przygotowania chleba z nasion konopi siewnych, bez zbóż i nabiału.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Przygotuj 125 ml wrzątku, 2 jajka, łyżkę octu lub soku z cytryny
2. Masę konopną z woreczka wewnątrz opakowania umieść w misce i miksując dodaj 125 ml wrzątku.
3. Do masy dodaj 2 jajka, sypką zawartość opakowania i miksuj, aż będzie gładka.
4. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny i intensywnie miksuj.
5.Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką podłużnej foremki (najlepiej 600 ml).
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (175 °C) i piecz około 50 min.
7.Wbij drewniany patyczek w środek chleba, jeśli ciasto przylepia się, piecz kolejne 10 min. Powtarzaj do uzyskania suchego patyczka.
8. Upieczony chleb odstaw w foremce do wystudzenia na min. 2 godziny. Dłuższe chłodzenie ułatwia wyjęcie i krojenie chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 1758 kJ / 484 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 19 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu zabezpiecz folią i przechowuj w temperaturze pokojowej 2 dni, a w lodówce do 5 dni.
mielone nasiona konopi siewnych (60 %), olej kokosowy, mąka kokosowa, mąka ŁUBINOWA, sól himalajska różowa, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Mieszanka do przygotowania chleba z nasion konopi siewnych, bez zbóż i nabiału.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Przygotuj 125 ml wrzątku, 2 jajka, łyżkę octu lub soku z cytryny
2. Masę konopną z woreczka wewnątrz opakowania umieść w misce i miksując dodaj 125 ml wrzątku.
3. Do masy dodaj 2 jajka, sypką zawartość opakowania i miksuj, aż będzie gładka.
4. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny i intensywnie miksuj.
5.Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką podłużnej foremki (najlepiej 600 ml).
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (175 °C) i piecz około 50 min.
7.Wbij drewniany patyczek w środek chleba, jeśli ciasto przylepia się, piecz kolejne 10 min. Powtarzaj do uzyskania suchego patyczka.
8. Upieczony chleb odstaw w foremce do wystudzenia na min. 2 godziny. Dłuższe chłodzenie ułatwia wyjęcie i krojenie chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 1758 kJ / 484 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 19 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu zabezpiecz folią i przechowuj w temperaturze pokojowej 2 dni, a w lodówce do 5 dni.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
COCO FARM Sp. z o.o. ul. Polna 6 Chyliczki, 05-500 Piaseczno
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci