• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

16.71
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.65 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA (bezglutenowa), mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, przyprawy korzenne 2,5 % (cynamon, goździki, kardamon, imbir), błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, dwuwinian potasu, wodorowęglan sodu, sól kłodawska.

OPIS
Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj jedno jajko i 200 g miękkiego masła.
3. Zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 godzinę.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz w temperaturze 180°C przez 12 - 18 minut w zależności od grubości ciastek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g*
Wartość energetyczna - 2077 kJ/498 kcal
Tłuszcz - 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany - 54 g
w tym cukry - 25 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 5,7 g
Sól - 0,73 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci