- Kategorie
-
MIECHUNKA PUFFINGOWANA BIO 40 g - PUFFINS
Symbol:
5901685101899
16.94
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Średnia dostępność 8 szt. |
Waga | 0.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901685101899 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
miechunka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki - zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw - jest to tzw. efekt "puffingu".
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
miechunka* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki - zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw - jest to tzw. efekt "puffingu".
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 37 g
Błonnik: 24 g
Białko: 7,1 g
Sól: <0,01 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MICROFOOD S.A., BOLESŁAWA ŚMIAŁEGO 1, 63-500 OSTRZESZÓW
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci