- Kategorie
-
MANGO PUFFINGOWANE BIO 15 g - PUFFINS
Symbol:
5901685102667
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.03 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901685102667 |
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
100 % suszone kawałki mango ekologicznego.
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki - zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw - jest to tzw. efekt "puffingu".
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcal
Tłuszcz: <0,7 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g<br/>Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 72 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
100 % suszone kawałki mango ekologicznego.
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki - zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw - jest to tzw. efekt "puffingu".
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcal
Tłuszcz: <0,7 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g<br/>Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 72 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
20
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MICROFOOD S.A., BOLESŁAWA ŚMIAŁEGO 1, 63-500 OSTRZESZÓW
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci