- Kategorie
-
MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) FIT ŚWIDERKI 250 g - NOVELLE
Symbol:
5903077000520
6.82
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 47 szt. |
Waga | 0.27 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903077000520 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.
OPIS
Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.
Czy wiesz, że...?
Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: <0,01 g<br/>Wapń: 204 mg (26%*)
Magnez: 95,1 mg (25 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez.
OPIS
Wapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
37 IG przy 5 minutowym czasie gotowania.
Czy wiesz, że...?
Nadwaga i otyłość to jedne z największych zagrożeń zdrowotnych i cywilizacyjnych na świecie.
Otyłość jest chorobą przewlekłą, która nieleczona może powodować wiele schorzeń, takich jak nadciśnienie, choroby serca i układu sercowo-naczyniowego, cukrzycę, stłuszczenie wątroby.
Stanem, który poprzedza otyłość i którego nie powinno się bagatelizować jest nadwaga.
Aby zachować prawidłowy rozwój i stan organizmu należy regularnie dostarczać organizmowi wraz z pożywieniem odpowiedniej ilości składników odżywczych oraz zwiększyć aktywność fizyczną.
1 porcja makaronu (100 g) pomoże zrealizować Twoje dzienne zapotrzebowanie na wapń i magnez.
Zalecany stosunek wapnia do magnezu w diecie powinien wynosić 2:1, czyli tak jak w naszym makaronie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2.Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3.Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4.Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 711 kJ / 168 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: <0,01 g<br/>Wapń: 204 mg (26%*)
Magnez: 95,1 mg (25 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, GORCZYCĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Makarony Polskie SA, ul. Podkarpacka 15a, 35-082 Rzeszów
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci