• Enzymy trawienne + probiotyk 180 kapsułek Hepatica

Symbol: F909-52002_20170121101537

Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.

45.00 -7% 41.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Enzymy odgrywają ważną rolę w naszym życiu. Trzy główne składniki pokarmowe - węglowodany, białka i tłuszcze mogą być przyswojone tylko po tym jak zostaną rozłożone na prostsze składniki przy pomocy enzymów trawiennych, które są wydzielane w przewodzie pokarmowym przez ścianę przewodu pokarmowego i narządy trawienne takie jak ślinianki, żołądek, wątroba i trzustka. Główne enzymy trawienne to amylaza, proteaza, lipaza, celulaza i laktaza. Rozkładają one odpowiednio skrobię, białka, tłuszcze, błonnik i cukier mleczny (laktozę). Bez enzymów trawiennych organizm byłby źle odżywiony ponieważ nie mógłby przyswajać wielu składników pokarmowych. Na przykład celulaza pomaga uwolnić składniki odżywcze zamknięte w błonniku warzyw i owoców. Enzymy są produkowane przez nasze ciało oraz można je pozyskać z surowego jedzenia. Im bardziej przetworzona dieta, tym mniej w niej enzymów.

Zapotrzebowanie na enzymy trawienne wzrasta w następujących sytuacjach:
 stres wynikający z nagłych zmian w sposobie spożywania pokarmów
 ekspozycja na zanieczyszczenia środowiskowe
 zmiany pogody
 częste podróże
Także z wiekiem produkcja enzymów w ciele maleje.

Cechy unikatowe:
 enzymy pochodzenia roślinnego
 odporne na działanie soków żołądkowych
 preparat wzbogacony o probiotyk Bacillus coagulans
 opakowanie wystarcza na 2miesieczną suplementację
 produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki: substancja wypełniająca — celuloza, stabilizator — hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki), enzymy (amylaza, proteaza, lipaza, laktaza, celulaza), szczep bakterii Bacillus coagulans GBI-30 6086.

Sposób użycia: 1 kapsułka 3 razy dziennie bezpośrednio przed lub w trakcie posiłku.
Opakowanie: 180 kapsułek Vcaps

Zalecana porcja dzienna (3 kapsułki) zawiera: 150 mg enzymów trawiennych, w tym 3600 j.m. amylazy, 900 j.m. proteazy, 150 j.m. lipazy, 600 j.m. laktazy, 30 j.m. celulazy; 150 mg szczepu bakteryjnego Bacillus coagulans GBI-30 6086.

Hepatica

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci