• Baton wegański Raw Energy z surowymi ziarnami kakaowca 50 g Bombus

Symbol: D12D-219EB_20150917120713

Bombusy to cała seria zdrowych batonów energetycznych pochodzących ze źródeł czysto naturalnych, które nie tylko dostarczają organizmowi energii przy dużej aktywności fizycznej, ale również witamin, minerałów i błonnika. Bombusy to wyłącznie najwyższej jakości składniki w połączeniu z maksymalną starannością wykonania. Wyjątkowy i pyszny smak, który zachwyci każdego!

5.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Bombusy to cała seria zdrowych batonów energetycznych pochodzących ze źródeł czysto naturalnych, które nie tylko dostarczają organizmowi energii przy dużej aktywności fizycznej, ale również witamin, minerałów i błonnika. Bombusy to wyłącznie najwyższej jakości składniki w połączeniu z maksymalną starannością wykonania. Wyjątkowy i pyszny smak, który zachwyci każdego!

Baton o prostym i naturalnym składzie i rewelacyjnym smaku. To idealna przekąska dla alergików, osób aktywnie uprawiających sport oraz dbających o zdrowy tryb życia. Produkt odpowiedni dla wegan i wegeterian.

Bombus to prawdziwa mieszanka superfoods - daktyle w połączeniu z niepalonymi ziarna kakaowego to pyszne połączenie dodające energii i pozwalające zwalczać zmęczenie. Baton jest polecany wszystkim miłośnikom czekolady w jej najczystszej formie. Kakao wspiera koncentrację, a przede wszystkim pomaga rozweselić! 

Bez cukru*, bez glutenu i bez laktozy

*zawiera naturalnie występujące cukry

Skład: daktyle 73%, ziarna kakaowe 18%, kakao 9%

Wartość odżywcza:
wartość energetyczna: 1568 kJ/374,8 kcal
białko: 6 g
węglowodany: 66 g w tym cukry: 47 g
tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g
błonnik: 7 g 
sól: 0,58 g

Surowe ziarna kakaowca zawierają dużo żelaza, porcja 28 g surowych ziaren kakaowca zapewnia 314% dziennej dawki na zapotrzebowanie naszego organizmu na ten pierwiastek. Kakao zawiera najwięcej magnezu ze wszystkich produktów spożywczych, który chroni przed stresem, ochrania  serce, powoduje lepszy przepływ oraz dotlenienie krwi, podnosi wydajność, relaksuje mięśnie, zwiększa elastyczność i pomaga budować mocne kości. Magnez dobrze wpływa na pracę układu nerwowego, ale także krwionośnego.

Ziarna surowego kakao posiadają najwięcej magnezu ze wszystkich produktów spożywczych. Posiadają także: siarkę, wapń, cynk, chrom, miedź, mangan i potas, zawiera także witaminę C, kwasy tłuszczowe Omega-6.

Surowe kakao zawiera teobrominę, kofeinę i inne substancje. Jest źródłem przeciwutleniaczy, surowe ziarna kakaowca mają poziom antyoksydantów (ORAC*) równy 95.500. Zawierają 14 razy więcej flawonoidów (antyoksydantów) niż czerwone wino i 21 razy więcej niż zielona herbata. Działa zatem odmładzająco na nasz organizm.

Ponad to zawiera Anandamid — endorfinę, która jest naturalnie produkowana po wysiłku fizycznym.. Anandamid powoduje że czujemy się lepiej (dlatego czekolada zwykle poprawia nam humor).

Zawiera fenyloetyloaminę (PEA) — jest ona produkowana w naszym organizmie, kiedy jesteśmy zakochani, pomaga także zwiększyć czujność i poprawić skupienie. Dodatkowo zawiera tryptofan, który jest aminokwasem o działaniu antydepresyjnym, a także odgrywa ważną rolę w produkcji serotoniny w naszym mózgu. Serotonina to neurotransmiter o działaniu antystresowym, zmniejszającym niepokój i zwiększającym naszą zdolność odpierania stresu

Ma właściwości ogrzewające i dobrze nada się na zimowe chłody. Jest odżywcze, w TCM stosowane w leczeniu anemii ze względu na wysoką zawartość żelaza). Właściwości:

— duża ilość siarki pomaga odbudowywać i chronić tkanki wątroby,

— zawiera mono-nienasycony kwas oleinowy, podobny do zdrowego tłoczonego na zimno oleju z oliwek, który podnosi stężenie dobrego cholesterolu we krwi,

— zawiera serotoninę, która działa jak środek antydepresyjny,

— zawiera teobrominę, kofeinę i inne substancje pobudzające (teobromina jest uzależniająca),

— obniża ciśnienie krwi,

— poprawia stan naczyń krwionośnych,

— zawiera flawonoidy (silne antyoksydanty), działa przeciwzapalne, przeciwwirusowo i przeciwalergiczne,

— leczy przewlekły kaszel,

— pobudza produkcję endorfin, co daje uczucie przyjemności.

W POŁĄCZENIU Z MLEKIEM SILNIE ALERGIZUJĄCE I OSŁABIAJĄCA, może uzależniać ponieważ zawiera teobrominę, surowe ziarna kakaowca mają poziom antyoksydantów (ORAC*) równy 95.500. Zawierają 14 razy więcej flawonoidów (antyoksydantów) niż czerwone wino i 21 razy więcej niż zielona herbata.

Należy spożywać surowe ziarna kakao ponieważ te w czekoladach poddawane są obróbce termicznej i większość antyoksydantów i witamin jest wówczas niszczona. 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci