• Kategorie
  • BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

3.42
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 10
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
Producent - nazwa i adres AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH) BEZ CUKRU (w składnikach)
TARGI BIO PLANET 2024 TARGI BIO PLANET
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci