- Kategorie
-
Klarowane masło Ghee 250 g Pięć Przemian
Tłuszcz maślany, czyli masło Ghee to stopione, klarowane masło. Ghee w ajurwedzie uważane jest za eliksir życia. Ma działanie regenerujące i odmładzające, wspiera również tworzenie odżas, czyli subtelnej energii życiowej. Jest lekkostrawne i wzmacnia organy trawienne. Niewątpliwą przewagę stanowi fakt, że trawi się o wiele krócej, niż inne tłuszcze.
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Średnia dostępność 8 szt. |
Waga | 0.4 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
Tłuszcz maślany, czyli masło Ghee to stopione, klarowane masło. Ghee w ajurwedzie uważane jest za eliksir życia. Ma działanie regenerujące i odmładzające, wspiera również tworzenie odżas, czyli subtelnej energii życiowej. Jest lekkostrawne i wzmacnia organy trawienne. Niewątpliwą przewagę stanowi fakt, że trawi się o wiele krócej, niż inne tłuszcze.
Masło Ghee posiada wiele cennych właściwości:
— wzmacnia system odpornościowy;
— poprawia trawienie;
— rozpuszcza toksyny w ciele;
— zawiera witaminy A, D, E, K;
— spowalnia starzenie komórek;
— wzmacnia i poprawia wzrok;
— stosowane zewnętrznie nawilża skórę;
— jest zalecane dla alergików, wegetarian, kobiet w ciąży i dzieci;
— nie jełczeje;
— ma długi termin przydatności — ponad rok;
— nie wymaga przechowywania w lodówce.
Ponad to szeroko znane są właściwości masła Ghee: przywraca równowagę w organizmie, wzmacnia układ immunologiczny, wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Ponad to wspomaga przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Działa stymulująco na przemianę materii, mobilizuje siły obronne organizmu i odtruwa, wiążąc rozpuszczalne w tłuszczu trucizny oraz pomaga w ich odprowadzeniu z wnętrza tkanek. Zawiera witaminy: A, E i niacynę oraz minerały, tj. sód, potas, wapń, magnez i żelazo. Ghee obniża poziom cholesterolu (zwiększa dobry cholesterol, a zmniejsza ten zły).
Wartość energetyczna — 3868 / 921 kJ / kcal
tłuszcz — 99.70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 66,00 g
Masło klarowane Ghee nie zawiera:
— laktozy i kazeiny dlatego jest alternatywą dla osób z ich nietolerancją;
— glutenu;
— złego cholesterolu;
— konserwantów ani barwników.
Masło klarowane Ghee Polskie można używać do
— gotowania, pieczenia i smażenia;
— smarowania pieczywa;
— przygotowywania deserów;
— masażu ciała;
— jako maseczkę lub krem;
— do zabiegów i obrzędów ajurwedyjskich i wedyjskich.
Marka Pięć Przemian powstała w 2010 roku z myślą o promocji zdrowego odżywiania oraz gotowania według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Pierwszym produktem były konfitury słodzone ksylitolem. Ktoś by się spytał, po co pięć przemian w konfiturach? Po pierwsze, według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie powinno się mrozić żywności, w szczególności owoców i warzyw, gdyż tracą one energię qi potrzebną nam do życia, a większość przetworów owocowych produkowanych jest z mrożonek. Po drugie, dodawanie przypraw, soli, soku z cytryny wydobywa, i w naturalny sposób wzmacnia smak i właściwości zdrowotne owoców.
Obecnie oprócz konfitur firma oferuje wiele smacznych i zdrowych produktów.
- Producenci