• Klarowane masło Ghee 250 g Pięć Przemian

Symbol: BEF6-60497_20170325103623

Tłuszcz maślany, czyli masło Ghee to stopione, klarowane masło. Ghee w ajurwedzie uważane jest za eliksir życia. Ma działanie regenerujące i odmładzające, wspiera również tworzenie odżas, czyli subtelnej energii życiowej. Jest lekkostrawne i wzmacnia organy trawienne. Niewątpliwą przewagę stanowi fakt, że trawi się o wiele krócej, niż inne tłuszcze.

18.80 -5% 17.80
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.4 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Tłuszcz maślany, czyli masło Ghee to stopione, klarowane masło. Ghee w ajurwedzie uważane jest za eliksir życia. Ma działanie regenerujące i odmładzające, wspiera również tworzenie odżas, czyli subtelnej energii życiowej. Jest lekkostrawne i wzmacnia organy trawienne. Niewątpliwą przewagę stanowi fakt, że trawi się o wiele krócej, niż inne tłuszcze.

Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.

Masło Ghee posiada wiele cennych właściwości:
— wzmacnia system odpornościowy;

— poprawia trawienie;

— rozpuszcza toksyny  w ciele;
— zawiera witaminy A, D, E, K;

— spowalnia starzenie komórek;

— wzmacnia i poprawia wzrok;

— stosowane zewnętrznie nawilża skórę;

— jest zalecane dla alergików, wegetarian, kobiet w ciąży i dzieci;

— nie jełczeje;

— ma długi termin przydatności — ponad rok;

— nie wymaga przechowywania w lodówce.

Ponad to szeroko znane są właściwości masła Ghee: przywraca równowagę w organizmie, wzmacnia układ immunologiczny, wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Ponad to wspomaga przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Działa stymulująco na przemianę materii, mobilizuje siły obronne organizmu i odtruwa, wiążąc rozpuszczalne w tłuszczu trucizny oraz pomaga w ich odprowadzeniu z wnętrza tkanek. Zawiera witaminy: A, E i niacynę oraz minerały, tj. sód, potas, wapń, magnez i żelazo. Ghee obniża poziom cholesterolu (zwiększa dobry cholesterol, a zmniejsza ten zły).

Składniki: 100% tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu
 
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna — 3868 / 921 kJ / kcal
tłuszcz — 99.70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 66,00 g

Masło klarowane Ghee nie zawiera:

— laktozy i kazeiny dlatego jest alternatywą dla osób z ich nietolerancją;

— glutenu;

— złego cholesterolu;

— konserwantów ani barwników.

Masło klarowane Ghee Polskie można używać do 

— gotowania, pieczenia i smażenia;

— smarowania pieczywa;

— przygotowywania deserów;

— masażu ciała;

— jako maseczkę lub krem;

— do zabiegów i obrzędów ajurwedyjskich i wedyjskich.

Marka Pięć Przemian powstała w 2010 roku z myślą o promocji zdrowego odżywiania oraz gotowania według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. 

Pierwszym produktem były konfitury słodzone ksylitolem. Ktoś by się spytał, po co pięć przemian w konfiturach? Po pierwsze, według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie powinno się mrozić żywności, w szczególności owoców i warzyw, gdyż tracą one energię qi potrzebną nam do życia, a większość przetworów owocowych produkowanych jest z mrożonek. Po drugie, dodawanie przypraw, soli, soku z cytryny wydobywa, i w naturalny sposób wzmacnia smak i właściwości zdrowotne owoców.

Obecnie oprócz konfitur firma oferuje wiele smacznych i zdrowych produktów.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci