SKŁADNIKI
100 % ekologiczny pyłek pszczeli.
OPIS
Pyłek pszczeli pochodzi z własnej mazurskiej pasieki ekologicznej zlokalizowanej wśród łąk, lasów, w których dominują stare drzewa lipowe. Położenie pasieki zapewnia brak dużych aglomeracji oraz przemysłu.
Pyłek pszczeli zawiera około 20 aminokwasów. Według obliczeń i porównań wynika, że 100 g pyłku zawiera tyle aminokwasów, co kg mięsa lub 7 JAJEK, czyli 2 czubate łyżki (30 g) pyłku mogą pokryć zapotrzebowanie dzienne człowieka na niezbędne aminokwasy.
Pyłek dysponuje szerokim spektrum 50 bioaktywnych składników, które wykazują korzystne działanie przy pewnych dolegliwościach ludzkiego organizmu oraz jego nieprawidłowym działaniu. Z jego pomocą możemy zapobiec chorobom następującym wskutek braku odpowiednich składników odżywczych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
8
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PASIEKA PUCER DARIUSZ I MAŁGORZATA PUCER, PASTWISKA 7, 11-410 BARCIANY
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.