- Kategorie
-
MIESZANKA UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 1 kg - GRANO
Nowość


Symbol:
5902560392166
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 1.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902560392166 |
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia z manioku (tapioka), skrobia ziemniaczana, mąka gryczana biała, skrobia kukurydziana, mielona łuska babki płesznik, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i diacetylowinowym.
OPIS
Mieszanka piekarnicza uniwersalna bezglutenowa jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bezglutenowe gofry:
Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano
Dodaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka jaj i 360 ml mleka
Całość dokładnie wymieszaj po czym dodaj pianę ubitą z 4 białek. Do białek można dodać cukier, wedle upodobania
Nałóż porcję ciasta na gofrownicę i zapiekaj aż będą rumiane
Z podanej porcji wypieczesz około 8 gofrów
Bezglutenowe naleśniki:
Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano
Dodaj 2 całe JAJA, 5 łyżek oleju, szczyptę soli, 300 ml MLEKA i 300 ml wody (może być gazowana)
Całość dokładnie wymieszaj. Można dodać cukier, wedle upodobania
Nałóż porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
Z podanej porcji wypieczesz około 12 naleśników
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1484 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
mąka ryżowa, skrobia z manioku (tapioka), skrobia ziemniaczana, mąka gryczana biała, skrobia kukurydziana, mielona łuska babki płesznik, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i diacetylowinowym.
OPIS
Mieszanka piekarnicza uniwersalna bezglutenowa jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bezglutenowe gofry:
Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano
Dodaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka jaj i 360 ml mleka
Całość dokładnie wymieszaj po czym dodaj pianę ubitą z 4 białek. Do białek można dodać cukier, wedle upodobania
Nałóż porcję ciasta na gofrownicę i zapiekaj aż będą rumiane
Z podanej porcji wypieczesz około 8 gofrów
Bezglutenowe naleśniki:
Do miski wsyp 500 g mieszanki uniwersalnej Grano
Dodaj 2 całe JAJA, 5 łyżek oleju, szczyptę soli, 300 ml MLEKA i 300 ml wody (może być gazowana)
Całość dokładnie wymieszaj. Można dodać cukier, wedle upodobania
Nałóż porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię i smaż z obu stron aż będą rumiane.
Z podanej porcji wypieczesz około 12 naleśników
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1484 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci