• Kategorie
  • MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN

11.11
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.26 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30 - 40 stopni Celsjusza)
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek
6. Rozgrzej piekarnik do 250 - 300 stopni Celsjusza
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos
8. Piecz 17 - 20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna - 1372 kJ/328 kcal
Tłuszcz - 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 3,3 g
Białko - 3,7 g
Sól - 1,4 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
24
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci