- Kategorie
-
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
Symbol:
4015637009001
15.29
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12.6 |
Dostępność | Duża dostępność 68 szt. |
Waga | 0.57 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4015637009001 |
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa* 40 %, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól kamienna, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą łyżki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, ponieważ dobrze wyrosną w piekarniku.
6. Piec przez 35 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1473 kJ/348 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 4,1 g
Białko - 6,3 g
Sól - 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
mąka OWSIANA bezglutenowa* 40 %, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól kamienna, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu jabłkowego lub winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą łyżki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, ponieważ dobrze wyrosną w piekarniku.
6. Piec przez 35 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1473 kJ/348 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 4,1 g
Białko - 6,3 g
Sól - 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci