• Kategorie
  • MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g - ZUGER

Symbol: 7640166793885
16.53
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12.6
Kurier DHL 15.9
Kurier FedEx 15.9
Poczta Polska Paczka 48 15.9
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.28 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (95,1 %), białko MLEKA* (3,8 %), laktaza, sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalna aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!
Zawartość laktozy <0,1 %<br/>
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres Züger Frischkäse AG, Industrie Haslen 9a, CH-9245 Oberbüren
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci