MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g - LA BIO IDEA

Symbol: 8718976015790
Dostępność: Duża dostępność
12,54 zł
szt.
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12,60 zł
  • Odbiór osobisty 0,00 zł
  • Paczkomaty InPost 12,60 zł
  • Kurier DHL 15,90 zł
  • Kurier FedEx 15,90 zł
  • Poczta Polska Paczka 48 15,90 zł
  • Kurier DHL (Pobranie) 19,00 zł
  • Kurier FedEx (Pobranie) 19,00 zł
  • Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19,00 zł
Więcej o produkcie
Waga
0.5 kg
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Orzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do zup. Ale jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania, na przykład z sosem pomidorowym lub pesto, także jako pilaw z warzywami z grilla. Doskonale nadaje się do szybkiego risotto, zwanego orzotto.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 10,5 g
Sól: 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
DO-IT CONSUMER PRODUCTS BV, HERMESWEG 7, 3771 ND BARNEVELD
TARGI BIO PLANET 2025:
TARGI BIO PLANET
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia w przeglądarce.