MĄKA ORKISZOWA LUKSUSOWA TYP 550 BIO 1 kg - PROBIO

Symbol: 8595582430236

Dostępność: Duża dostępność

Cena: 14.10

szt.
Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12.9
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty (płatność online) 0
  • Paczkomaty InPost 12.9
  • Kurier InPost 15.9
  • Poczta Polska Paczka 48 15.9
  • Kurier DHL 17.9
  • Kurier DPD 18.9
  • Kurier DHL (Pobranie) 19
  • Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19

Więcej o produkcie

Waga
1.01 kg
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ.

OPIS
ORKISZ to jeden z najstarszych gatunków PSZENICY rozpowszechniony w całej Europie od niemal 10 000 lat. ORKISZ Probio przeciwieństwie do współczesnego ORKISZU jest szlachetny i ma doskonały lekko orzechowy smak. Średniowieczna uzdrowicielka św. Hildegarda uważała ją z podstawę zdrowia i najodpowiedniejsze zboże dla człowieka. Nasz ORKISZ uprawiany jest w czystej naturze na ekologicznych polach.

Przepis na orkiszowo - gryczane naleśniki
Przygotuj: 150 g mąki ORKISZOWEJ, 150 g mąki gryczanej, 750 ml MLEKA ewentualnie napoju ryżowego, 2 duże jajka, 1 łyżkę oleju, szczyptę soli
Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw ciasto na 5 minut, żeby odpoczęło. Naleśniki smażymy na gorącej patelni. Doskonale smakują na słono z nadzieniem szpinakowym, gryczanym czy mięsnym, jak również na słodko z twarogiem, owocami, powidłami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1447 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C.

Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PRO-BIO, obchodní společnost Lipová 40, 788 32 Staré Město pod Sneznikem, Czechy
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie