• Kategorie
  • CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO

1,00 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12,60 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 12,60 zł
Kurier DHL 15,90 zł
Kurier FedEx 15,90 zł
Poczta Polska Paczka 48 15,90 zł
Kurier DHL (Pobranie) 19,00 zł
Kurier FedEx (Pobranie) 19,00 zł
Poczta Polska (pobranie) Pocztex 48 19,00 zł
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.04 kg

Zamówienie telefoniczne: 508 385 661

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
cukier, aromat: etylowanilina.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasto drożdżowe
Składniki:
- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:
1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
30
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
TARGI BIO PLANET 2025:
TARGI BIO PLANET
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia w przeglądarce.