Producenci

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 300,00 zł.

Nowości w naszym sklepie




















Zakwaski Vivo — żywe kultury bakterii do jogurtu BIFIVIT 1 g (2 fiolki) Vivo

Desery i jogurty sojowe, tofu
14.8
PLN
Zakwaski Vivo — żywe kultury bakterii do jogurtu BIFIVIT 1 g (2 fiolki) Vivo
Zakwaski Vivo — żywe kultury bakterii do jogurtu BIFIVIT 1 g (2 fiolki) Vivo.jpg
  • promocja
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 14,80 zł 15,90 zł
Cena netto: 12,03 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

A309-34015

Producent:
Zakwaski
Zakwaski VIVO są przeznaczone do przygotowania w warunkach domowych żywych ukwaszonych produktów mlecznych.

Wyroby te wyróżniają się wysoką jakością, gwarantowaną świeżością, brakiem różnych domieszek i środków konserwujących, wysoką zawartością żywych pożytecznych bakterii. Ukwaszone w domowych warunkach produkty, dzięki wysokim stężeniom żywych pożytecznych bakterii i kwasu mlekowego — hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i gnilnych w jelitach, sprzyjają przywróceniu prawidłowej mikroflory jelit, wzmacniają odporność, normalizują trawienie, a także mają wiele innych korzystnych właściwości. Każda z zakwasek VIVO to nie tylko smaczny i naturalny produkt spożywczy, ale również funkcjonalne biologiczne narzędzie o unikalnych właściwościach.

img

 

Jogurt to najbardziej rozpowszechniony produkt mleczny, ten prawdziwy  naturalny, cechuje się wspaniałym smakiem świeżo ukwaszonego mleka. Domowo przygotowany nie zawiera żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, cukier czy zagęszczacze.

Zakwaska do jogurtu Vivo to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.

Zakwaska do Jogurtu Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acidofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne. Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej zarówno dzieci jak i dorosłych.

Zalety spożywania jogurtu

Jogurt dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii warto wprowadzić go do diety w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.

Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, ale i jako lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale warto też podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami. W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.

Jogurt Vivo polecany jest dla:

  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • osób chcących wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego
  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1—18 lat,
  • seniorów,
  • osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.

Składniki (liofilizowane szczepy bakterii): Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis

Masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1 g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld

Sposób przygotowania:
1—3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8—10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin — jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2—3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

Wartość energetyczna — 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz — 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone — 00,0 g
Węglowodany — 60 g
w tym cukry — 20,0 g
Białko — 8 g
Sól — 0 g

Przechowywać OD +2 do +8 st. C

Może zawierać śladowe ilości laktozy. Nie zawiera glutenu.

Opinie o produkcie (0)

EkoIdea! Nasze pomysły, Twoje zdrowie!

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Zaloguj się

Społeczny Instytut Ekologiczny - Niebezpieczna Żywność - Poradnik dla konsumenta.

Sklep jest w trybie podglądu
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe