Producenci

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 300,00 zł.

Olej rycynowy BIO tłoczony na zimno 50 ml Etja

Olejki kosmetyczne
11
PLN
Olej rycynowy BIO tłoczony na zimno 50 ml Etja
Olej rycynowy BIO tłoczony na zimno 50 ml Etja EkoIdea
  • nowość
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 11,00 zł
Cena netto: 8,94 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

0846-864CC_20171124155135

Producent:
Etja

Olej Rycynowy BIO (Ricinus communis ) firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO. Olej powstaje z roślin tropikalnych należących do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno—wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy. 

Nierafinowany, tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłyszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuję strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu  oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Sposób użycia:

— stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym;

— kąpiel natłuszczająco-ochronna — wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.

— dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty;

— włosy — wcieraj olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym;

— dodatek w odżywkach do włosów tłustych;

— idealny do pielęgnacji rzęs i brwi

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

Pochodzenie: Państwa Azji 

Produkty powiązane

Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno 50 ml Etja Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno 50 ml Etja

Olej z nasion marchwi (Daucus Carota Oil) o intensywnej pomarańczowej barwie powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion marchwi. Niezwykle bogaty w beta—karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego doskonały jest w leczeniu łuszczycy, oparzeń, blizn oraz pęcherzy. Dzięki swoim właściwością rewitalizującym i kojącym nadaje się do skóry po intensywnym opalaniu. Przeznaczony do skóry wysuszonej, dojrzałej i spękanej. Posiada dużą wartość leczniczą dzięki działaniu przeciwzapalnemu.

Cena: 16,50 zł 17,90 zł

Olej z pestek malin (Rubus Ldaeus) tłoczony na zimno 50 ml Etja Olej z pestek malin (Rubus Ldaeus) tłoczony na zimno 50 ml Etja

Olej z nasion malin to znany i ceniony kosmetyk. Lubus Ldaeus zwana jest także inaczej jeżyną. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne. Olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Cena: 22,90 zł

Olej ze słodkich migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis) BIO tłoczony na zimno 50 ml Etja Olej ze słodkich migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis) BIO tłoczony na zimno 50 ml Etja

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa migdałowego pochodzącego z uprawy ekologicznej. Olej o ciemnożółtej, przezroczystej postaci posiada charakterystyczny zapach. Zawiera NNKT, witaminy A, B1, B2, B6, D i E. Jest jednym z lepszych surowców kosmetycznych, szybko się wchłania i nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy oraz rozstępów. To rozwiązanie problemu każdego typu skóry, szczególnie wrażliwej, podrażnionej suchej oraz dojrzałej. Polecany również do pielęgnacji skóry dziecka.

Cena: 13,60 zł 16,00 zł

Opinie o produkcie (0)

EkoIdea! Nasze pomysły, Twoje zdrowie!

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Zaloguj się

Społeczny Instytut Ekologiczny - Niebezpieczna Żywność - Poradnik dla konsumenta.

Sklep jest w trybie podglądu
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe