• Syrop z malin z dodatkiem syropu z agawy BIO 250 ml Bio Food

Symbol: CBC3-598CA_20170220110554

Ekologiczny syrop z malin z dodatkiem syropu z agawy jest tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin. Bez konserwantów i sztucznych barwników. Uzyskany syrop dosładza się syropem z agawy, odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza. Maliny, ze względu na swoje właściwości, są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym, zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń). Działanie prozdrowotne malin: są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym, ponieważ kwas salicylowy w nich zawarty pobudza gruczoły potowe, a malinowe olejki eteryczne rozgrzewają; działają przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie, działają uspokajająco, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie prze

15.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczny syrop z malin z dodatkiem syropu z agawy jest tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin. Bez konserwantów i sztucznych barwników. Uzyskany syrop dosładza się syropem z agawy, odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.

Maliny, ze względu na swoje właściwości, są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym, zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń). Działanie prozdrowotne malin: są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym, ponieważ kwas salicylowy w nich zawarty pobudza gruczoły potowe, a malinowe olejki eteryczne rozgrzewają; działają przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie, działają uspokajająco, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym, żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii, potas reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, dlatego maliny zalecane są osobom mającym choroby nerek lub woreczka żółciowego, hamują rozwój bakterii jelitowych, zmniejszają biegunkę, są pomocne w łagodzeniu bólu miesiączkowego, gdyż powodują rozkurcz mięśni gładkich, duża ilość witamin wpływa korzystnie na układ odpornościowy, polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się, zawarty w nich kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i, według najnowszych badań, posiada właściwości przeciwnowotworowe.

Wartość energetyczna: 886kJ / 215 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
Węglowodany: 54,5 g
w tym cukry: 52,4 g
Białko: 0,05 g
Sól: 0,02 g

Maliny są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości już od wielu lat. Zawierają pektyny, cukry i lotne związki zapachowe oraz kwasy organiczne, takie jak: cytrynowy, jabłkowy, salicylowy i elagowy. Kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i posiada właściwości przeciwnowotworowe. Maliny to także bogate źródło witamin, co wpływa korzystnie na układ odpornościowy. To przede wszystkim witaminy C i E, które są bardzo silnymi przeciwutleniaczami, oraz witamin z grupy B: B1, B2 i B6. Ponad to maliny to także źródło potasu, magnezu, żelaza i wapnia. Żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii, natomiast potas reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, dlatego maliny zalecane są osobom mającym choroby nerek lub woreczka żółciowego.
Dzięki zawartości kwasu salicylowego maliny mają działanie przeciwgorączkowe i napotne. Kwas salicylowy pobudza gruczoły potowe, a malinowe olejki eteryczne rozgrzewają nawet w najchłodniejsze, jesienne wieczory. Te słodkie owoce działają także przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie, więc z powodzeniem możemy raczyć się sokiem tłoczonym z malin podczas przeziębienia bądź grypy. Maliny mają działanie przeciwmiażdżycowe, obniżają także ciśnienie krwi, wzmacniają serce. 

Składniki: sok z malin* (50%), syrop z agawy* (50%)

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli

Kraj producenta: Polska

Produkt nie zawiera glutenu.

Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych. Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kwaszonych, smoothie. Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kwaszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne. Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego Stowarzyszenia EKOŁAN. W 2012 roku w zakupionym nowoczesnym zakładzie wdrożono system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000.

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci