• Syrop klonowy C BIO 250 ml Terrasana

Symbol: 0367-813C8_20150418184558

Naturalny syrop klonowy jest otrzymywany poprzez odparowanie wody z soku pozyskanego z pnia klonu. Nie zawiera konserwantów, jest bogaty w cukry, sole mineralne, witaminy i podobnie jak miód ma właściwości bakteriobójcze. Jest przy tym znacznie mniej kaloryczny. Jego głęboka, bursztynowa barwa i gęsta konsystencja sprawia, że doskonale nadaje się jako polewa np. do naleśników lub słodkich placuszków. Ma słodki, lekko przydymiony smak.

32.70 -12% 28.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.4 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Naturalny syrop klonowy jest otrzymywany poprzez odparowanie wody z soku pozyskanego z pnia klonu. Nie zawiera konserwantów, jest bogaty w cukry, sole mineralne (wapnia, potasu, magnezu, manganu, fosforu), witaminy (B2, B5, B6, niacyna, biotyna, kwas foliowy) i podobnie jak miód ma właściwości bakteriobójcze. Jest przy tym znacznie mniej kaloryczny niż cukier i miód. Jego głęboka, bursztynowa barwa i gęsta konsystencja sprawia, że doskonale nadaje się jako polewa np. do naleśników lub słodkich placuszków. Ma słodki, lekko przydymiony smak.

Składniki: kanadyjski syrop klonowy*(100%) klasa C.

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178.

Wartość odżywcza w 100 g/ml :
wartość energetyczna - 360 kcal (1398 kJ)

białko < 0,08 g
węglowodany - 89,2 g 
tłuszcz - 0 g

W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.

Typ A - delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)

Typ B - wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)

Typ C - intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)

 

 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci