• Symbiotyk (probiotyk+prebiotyk) 12 szczepów bakterii probiotycznych 30 kapsułek LR Health & Beauty Systems

Symbol: 109A-1445B_20170309103537

ProBiotic LR zawiera 12 szczepów bakterii probiotycznych. W jednej kapsułce znajduje się jeden miliard bakterii probiotycznych. Opatentowane kapsułki (nr patentu:EP 2228067A1), dzięki którym więcej bakterii przetrwa krytyczną fazę przejścia przez pasaż żołądkowy na drodze do jelit.

149.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

ProBiotic LR zawiera 12 szczepów bakterii probiotycznych. W jednej kapsułce znajduje się jeden miliard bakterii probiotycznych. Opatentowane kapsułki (nr patentu:EP 2228067A1), dzięki którym więcej bakterii przetrwa krytyczną fazę przejścia przez pasaż żołądkowy na drodze do jelit.

Zastosowanie ProBiotic 12 LR:

ProBiotic 12 LR niweluje niekorzystne skutki błędów żywieniowych (nadmiar cukru, alkohol i niewłaściwe kwasy tłuszczowe), spustoszeń po lekach (antybiotyki, leki przeciwbólowe, środki stosowane w chemioterapii), problemów jelitowych oraz brak odpowiedniej ilości snu i permanentnego stresu.

Opatentowane kapsułki (nr patentu:EP 2228067A1), dzięki którym więcej bakterii przetrwa krytyczną fazę przejścia przez pasaż żołądkowy na drodze do jelit. Suplement zawiera prebiotyk — pożywienie dla bakterii pro biotycznych, które działa jako dodatkowa „pomoc na starcie" dla bakterii w organizmie.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie

Substancje czynne ProBiotic 12 LR:

  •  12 szczepów bakterii probiotycznych:

    • Bifidobacterium longum

    • Bifidobacterium breve

    • Bifidobacterium bifidum

    • Bifidobacterium infantis

    • Bifidobacterium lactis

    • Lactobacillus plantarum

    • Lactobacillus casei

    • Lactobacillus paracasei

    • Lactobacillus rhamnosus

    • Lactobacillus acidophilus

    • Lactobacillus bulgaricus

    • Streptococcus thermophilus

  • Prebiotyk FOS ( fruktooligosacharydy) — odżywka dla dobrych bakterii jelitowych.

 Słoik zawiera 30 kapsułek

 Przebadany przez Institut Fresenius

PROBIOTYK + PREBIOTYK = SYMBIOTYK

Bez dodatku cukru

 

Bakterie probiotyczne można podzielić na ponad 400 różnych szczepów. Miliony tych bakterii zasiedlają nasze jelita. 
Dobre zdrowie człowieka zależy od właściwej równowagi bakterii w jelitach.
Probiotic 12 zawiera 1 miliard bakterii probiotycznych z 12 różnych szczepów bakteryjnych oraz korzystny pokarm dla bakterii — prebiotyk. Opatentowane mikrokapsułki dla ochrony przed kwaśnym środowiskiem żołądka. 
Nie zawiera laktozy. Formuła Probiotic 12 jest dostępna wyłącznie w LR.

 

Obecny w żołądku kwas solny atakuje bakterie probiotyczne, co może prowadzić do ich zniszczenia. Podczas krytycznej fazy przejścia przez pasaż żołądkowy opatentowane mikrokapsułki chronią bakterie najlepiej jak to tylko możliwe przed działaniem żrących kwasów żołądkowych. W ten sposób bakterie są efektywnie chronione na ich drodze do jelit, gdzie docierają nieuszkodzone.1 miliard bakterii probiotycznych w kapsułce 12 różnorodnych szczepów bakterii.
Opatentowane mikrokapsułki.

  • Reguluje florę bakteryjną jelit.
  • Nie zawiera laktozy — Probiotic12 zawiera także korzystny prebiotyk!
  • Prebiotyk służy jako pokarm dla bakterii probiotycznych.
  • Poprzez dodanie prebiotyków do produktu probiotycznego wspomaga się pracę bakterii probiotycznych w organizmie oraz naturalną równowagę flory bakteryjnej jelit.
  • Probiotic12 to długoterminowy i codzienny towarzysz dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
Doskonałą bazę dla Probiotic12 stanowi Aloes do picia, który dzięki wspaniałym właściwościom może spotęgować działanie bakterii probiotycznych.

Już z początkiem dwudziestego wieku, rosyjski zoolog imikrobiolog - Ilia J. Miecznikow (ang. Élie Metchnikoff, z ros. Ilya Ilich Mechnikov, 1845—1916), odkrył dobroczynne działanie probiotyków. Współpracował przy tym od 1888 r. z Pasteurem, uważany za jednego z ojców immunologii dzięki pracy nad odpornością komórkową, laureat nagrody Nobla w dziedzinie fizjologii lub medycyny w 1908 r. za odkrycie zjawiska fagocytozy, wspomniał o bakteriach uważanych dzisiaj w ogólnym mniemaniu za probiotyczne. 

W ostatniej dekadzie przed swoją śmiercią zajmował się on tematyką wydłużania życia i koncentrował na florze przewodu pokarmowego jako źródle tzw. „autointoksykacji" dla organizmu a szczególnie dla układu nerwowego i naczyniowego, która miała przyczyniać się do procesu starzenia. 

Wg noblisty „autointoksykacja" miała być wywoływana przez bakterie jelitowe wytwarzające różne szkodliwe substancje. Postulował on, że przyjmowanie z pokarmem bakterii rozkładających cukry i wytwarzających kwas mlekowy, o niskim działaniu proteolitycznym mogło „wszczepiać korzystne" bakterie do układu pokarmowego, tym samym zastępując bakterie działające niekorzystnie. Teorię tę opierał na przykładach z Europy wschodniej, konkretnie Bułgarii, gdzie dieta długowiecznych mieszkańców składała się ze sfermentowanych produktów mlecznych. 

W tym samym czasie Henry Tissier, francuski pediatra, zaobserwował, że u dzieci z biegunką w stolcu znajdowało się mniej bakterii, cechujących się dziwnym kształtem literki „Y".Te dwudzielne („bifid") bakterie były z kolei liczne u dzieci zdrowych. Zasugerował, że bakterie te mogłyby być podawane pacjentom z biegunką w celu przywrócenia prawidłowej flory jelitowej.

Probiotyk pochodzi z greki od słów pro — „dla" i bios — „życie". 
Chociaż pierwszy raz o „korzystnych bakteriach" wspomniano na początku dwudziestego wieku, badania nad bakteriami trwały przez cały dwudziesty wiek i trwają nadal. 
Mówiąc o probiotykach mamy zazwyczaj na myśli bakterie z rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium, chociaż istnieją doniesienia o skuteczności stosowania drożdży Saccharomyces boulardii.

Mechanizmy działania probiotyków są wciąż poznawane. Powszechnie uważa 
się, że wytwarzają one substancje przeciwdrobnoustrojowe, takie jak kwasy organiczne (mlekowy, octowy, pyroglutaminowy), amoniak, nadtlenek wodoru i związki bakteriocynopodobne. Współzawodniczą one z innymi drobnoustrojami, co ważne także chorobotwórczymi, o receptory na nabłonku i o substancje odżywcze, modyfikują toksyny i receptory dla toksyn oraz wywierają wpływ immunomodulujący. 
Pojawiają się także doniesienia, że niektóre probiotyki mogą pobudzać komórki nabłonka do zwiększonej produkcji śluzu i co się z tym wiąże, uszczelniania istotnejbariery ochronnej — śluzówki. 
Trwają badania nad wpływem tych bakterii na apoptazę,czyli zaprogramowaną śmierć komórek zarówno układu odpornościowego jak i epidermalnych. Kolejnym polem badawczym mogą być badania nad wysyłanymi przez bakterie probiotyczne sygnałami hamującymi uwalnianie lub modyfikującymi mechanizmy zjadliwości bakterii. 
Od tego czasu co roku probiotyki są wszechstronnie badane.
 W samym tylko roku 2007 przeprowadzono prawie 800 niezależnych badań które potwierdzaja skuteczność dziania probiotyku na takich polach jak :

  •  Zdrowe jelita i przyswajalność pokarmów
  •  Odporność organizmu
  •  Odchudzanie
  •  Nowotwory
  •  Zaburzenia skórne
  •  Drożdżaki
  •  Nietolerancja laktozy
  •  Cholesterol
  •  Pomocny w oczyszczaniu jelit
  •  Zaburzenia układu moczowo płciowego
  •  Powikłania poantybiotykowe 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci