• Surowe kruszone kakao BIO 250 g Bio Planet seria Superfoods

Symbol: 85EA-664BA_20150304165226

Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca, charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady. 

25.00 -21% 19.80
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca, charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady. 

Historia kakao sięga prastarych czasów Majów i Azteków. Podczas obrzędów i świąt religijnych, spożywali oni oszałamiający napój kakaowy zwany „chocolatl". Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Kruszone ziarna z drzewa kakaowca zawierają magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym. Produkt pochodzi z najbardziej szlachetnej odmiany kakaowca, Criollo.

 

Składniki: kakao ziarna surowe* 100%

 

*certyfikowany składnik ekologiczny

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna - 2805 kJ/  678 kcal

Tłuszcz - 52 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g

Węglowodany - 29 g

w tym cukry - 1,5 g

Błonnik - 23 g

Białko - 12 g

Sól - 0,15 g

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Kraj pochodzenia składników: Peru

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci