
-
Surowe kakao sproszkowane BIO 250 g Natu


Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem, zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 h |
Cena dostawy | 12 |
Dostępność | Brak towaru |
Waga | 0.3 kg |
Zostaw telefon |
Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem, zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Historia kakao sięga prastarych czasów Majów i Azteków. Podczas obrzędów i świąt religijnych, spożywali oni oszałamiający napój kakaowy zwany „chocolatl". Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Kruszone ziarna z drzewa kakaowca zawierają magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Kakao w proszku Natu zawiera 100% czystego sproszkowanego kakao, które jest certyfikowane jako organiczne. Produkt jest także wegański i RAW (nieprzegrzewany). Produkt pochodzi z najbardziej szlachetnej odmiany kakaowca Criollo.
Składniki: organiczne surowe kakao
Kraj pochodzenia: Peru
- Producenci