• Sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (500 mg) acerola BIO — 100 kapsułek Hepatica

Symbol: FD07-60832_20170225100642

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

36.90 -11% 32.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno—wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Owoce aceroli są niewielkie, lekko spłaszczone i w czerwonym kolorze. Miąższ natomiast jest soczysty i bardzo kwaśny. Co ciekawe, jeden taki owoc zawiera tyle samo witaminy C co kilogram cytryn. W 100 g znajdziemy ok. 4500 mg tej witaminy. Acerola zawiera również witaminy A, B1, B2, PP oraz wapń, fosfor i żelazo.

Sama witamina C ma znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Acerola wpływa na zwiększoną produkcję przeciwciał, pomaga przeciwstawiać się infekcjom, neutralizuje działanie wolnych rodników, wspiera naturalną produkcję kolagenu, obniża skłonność do odkładania się złogów cholesterolowych, poszerza światło i wzmacnia kondycję naczyń krwionośnych. Nie tylko poprawia odporność, ale zapobiega też zmęczeniu.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie — usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Acerola BIO Hepatica to produkt bez dodatku syntetycznej witaminy C, zawiera wyłącznie naturalną witaminę C.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan

Składniki: standaryzowany wyciąg z BIO owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), bio maltodekstryna, stabilizator- hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie.

Opakowanie: 100 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 500 mg wyciągu z BIO owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.), w tym 85 mg naturalnej witaminy C.

Bez GMO

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Kraj pochodzenia: Brazylia

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci