
-
Sok tłoczony z owoców noni 100% 330 ml BIO Medicura


Owoce noni pochodzą z Azji i Australii, gdzie stosowane są już od wieków, aby zachować zdrowie, młodość i wspomóc organizm. Owoce są źródłem witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, a także substancji o unikalnych właściwościach, np. prokseroniny, która wspomaga funkcjonowanie komórek układu odpornościowego.
Wysyłka w ciągu | 48 h |
Cena dostawy | 12 |
Dostępność | Średnia dostępność |
Waga | 0.55 kg |
Zamówienie telefoniczne: 508385661
Zostaw telefon |
Owoce noni pochodzą z Azji i Australii, gdzie stosowane są już od wieków, aby zachować zdrowie, młodość i wspomóc organizm. Owoce są źródłem witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, a także substancji o unikalnych właściwościach, np. prokseroniny, która wspomaga funkcjonowanie komórek układu odpornościowego.
Bogactwo składników czynnych wyzwala potencjał ludzkiego organizmu do samoleczenia oraz regeneracji. Wszystkie komórki naszego ciała wymagają ciągłej regeneracji lub naprawy. Liczne badania wykazały, że noni wzmacnia system immunologiczny, regeneruje zniszczone komórki, reguluje funkcje komórek.
Odkrywcą niezwykłego działania owocu noni był Dr Heinicke, który badał wpływ kseroniny na organizm ludzki. Poprzez szereg biochemicznych procesów, kseronina staje się substancją przywracającą komórkom z zaburzonymi funkcjami powrót do ich normalnej pracy, a w komórkach zdrowych wspiera ich prawidłowe działanie. To właśnie aktywność noni na poziomie komórkowym powoduje, że organizm otrzymuje tak wiele różnych korzyści z jego działania. Dr Heinicke przypuszcza, że ilość kseroniny w naszych organizmach jest zmniejszona z powodu nowoczesnego stylu życia i zubożonego systemu odżywiania.
Owoce noni w swym składzie mają wiele aktywnych substancji. Badania fizyko-chemiczne z zastosowaniem technik analitycznych potwierdziły, że w 100 g noni (korzeń, kwiaty, liście, owoce lub sok) znajduje się: po 3-4 g glukozy i fruktozy, 30-150 mg potasu, 15-40 mg sodu, 3-12 mg magnezu, 20-25 mg wapnia, 0,2-0,5 proc. białka w soku i 2,5 proc. w całym owocu oraz 0,1-0,2 proc. tłuszczu. W soku znajdują się też witaminy: A i E oraz grupa witamin B. Przede wszystkim noni jest jednak bogatym źródłem witaminy C, bo 100 g koncentratu z owocu pokrywa aż 251% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę.
W roślinie występują liczne związki polifenolowe i irydoidowe. Zaliczamy do nich: skopoletynę, rutynę, kwercetynę, kwas asperulozydowy i deacetyloasperulozydowy. Poza tym, w owocach są antrachinony, ligniny i błonnik. Owoc noni nie zawiera wszystkich 20 aminokwasów niezbędnych organizmowi człowieka — w profilu aminokwasowym brak tryptofanu oraz histydyny.
Noni wykazuje właściwości adaptogenne — pobudza naturalne mechanizmy obronne i jest w stanie przywrócić do normy zaburzone funkcje komórek. Nasz organizm musi je odbudowywać lub — jeśli są chore — leczyć, a zatem owoc noni jest korzystny dla wszystkich ludzi, młodych i starszych, zarówno zdrowych, jak i chorych.
- Producenci