• Sok tłoczony z owoców noni 100% 330 ml BIO Medicura

Symbol: 1342-41697

Owoce noni pochodzą z Azji i Australii, gdzie stosowane są już od wieków, aby zachować zdrowie, młodość i wspomóc organizm. Owoce są źródłem witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, a także substancji o unikalnych właściwościach, np. prokseroniny, która wspomaga funkcjonowanie komórek układu odpornościowego.  

30.00 -34% 19.70
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Owoce noni pochodzą z Azji i Australii, gdzie stosowane są już od wieków, aby zachować zdrowie, młodość i wspomóc organizm. Owoce są źródłem witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, a także substancji o unikalnych właściwościach, np. prokseroniny, która wspomaga funkcjonowanie komórek układu odpornościowego.

Bogactwo składników czynnych wyzwala potencjał ludzkiego organizmu do samoleczenia oraz regeneracji. Wszystkie komórki naszego ciała wymagają ciągłej regeneracji lub naprawy. Liczne badania wykazały, że noni wzmacnia system immunologiczny, regeneruje zniszczone komórki, reguluje funkcje komórek.

Odkrywcą niezwykłego działania owocu noni był Dr Heinicke, który badał wpływ kseroniny na organizm ludzki. Poprzez szereg biochemicznych procesów, kseronina staje się substancją przywracającą komórkom z zaburzonymi funkcjami powrót do ich normalnej pracy, a w komórkach zdrowych wspiera ich prawidłowe działanie. To właśnie aktywność noni na poziomie komórkowym powoduje, że organizm otrzymuje tak wiele różnych korzyści z jego działania. Dr Heinicke przypuszcza, że ilość kseroniny w naszych organizmach jest zmniejszona z powodu nowoczesnego stylu życia i zubożonego systemu odżywiania.

 

Owoce noni w swym składzie mają wiele aktywnych substancji. Badania fizyko-chemiczne z zastosowaniem technik analitycznych potwierdziły, że w 100 g noni (korzeń, kwiaty, liście, owoce lub sok) znajduje się: po 3-4 g glukozy i fruktozy, 30-150 mg potasu, 15-40 mg sodu, 3-12 mg magnezu, 20-25 mg wapnia, 0,2-0,5 proc. białka w soku i 2,5 proc. w całym owocu oraz 0,1-0,2 proc. tłuszczu. W soku znajdują się też witaminy: A i E oraz grupa witamin B. Przede wszystkim noni jest jednak bogatym źródłem witaminy C, bo 100 g koncentratu z owocu pokrywa aż 251% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę.
W roślinie występują liczne związki polifenolowe i irydoidowe. Zaliczamy do nich: skopoletynę, rutynę, kwercetynę, kwas asperulozydowy i deacetyloasperulozydowy. Poza tym, w owocach są antrachinony, ligniny i błonnik. Owoc noni nie zawiera wszystkich 20 aminokwasów niezbędnych organizmowi człowieka — w profilu aminokwasowym brak tryptofanu oraz histydyny.

Noni wykazuje właściwości adaptogenne — pobudza naturalne mechanizmy obronne i jest w stanie przywrócić do normy zaburzone funkcje komórek. Nasz organizm musi je odbudowywać lub — jeśli są chore — leczyć, a zatem owoc noni jest korzystny dla wszystkich ludzi, młodych i starszych, zarówno zdrowych, jak i chorych.

Tradycyjna  metoda pozyskiwania  soku z noni firmy Medicura to 100% natury. 
Owoce zostają zebrane tuż przed uzyskaniem pełnej dojrzałość, którą uzyskują dopiero kilka tygodni później w czystym pojemniku. W tym procesie sok przedostaje sie do zbiornika przenikając przez cienka skore owoców. Dojrzewanie trwa do 8 tygodni. W tym czasie miąższ owocowy rozpuszcza się w soku i wzbogaca go. Naturalny poziom kwasów i niski poziom wartości pH oraz zachowanie nadzwyczajnej czystości w całym procesie przeciwstawia się procesom fermentacyjnym oraz gnilnym w soku noni. Sok ciemnieje i uzyskuje pełną stabilizacje ,a przez to długi okres przydatności do użytku. Procesy fermentacyjne nie zachodzą w ogóle, nie zostają doprowadzane drożdże, nie powstają wiec alkohole.
 
Składniki: 100% naturalny sok z owoców Noni, bezpośrednio tłoczony
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci