• Skrobia kukurydziana BIO 200 g Amylon

Symbol: E2C9-8048C_20161027122225

Skrobia kukurydziana w odróżnieniu od mąki kukurydzianej, która jest zmieloną kukurydzą, pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy. Skrobia kukurydziana polecana jest zwłaszcza mamom dzieci będących na diecie bezglutenowej. Dzięki silnie wiążącym właściwościom skrobi kukurydzianej można przygotować wiele smacznych dań. Idealna do sosów, zup, kremów, budyniu, tortów, wafli oraz kluseczków.

7.70 -26% 5.70
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.25 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Skrobia kukurydziana w odróżnieniu od mąki kukurydzianej, która jest zmieloną kukurydzą, pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy.

Skrobia kukurydziana polecana jest zwłaszcza mamom dzieci będących na diecie bezglutenowej. Dzięki silnie wiążącym właściwościom skrobi kukurydzianej można przygotować wiele smacznych dań. Idealna do sosów, zup, kremów, budyniu, tortów, wafli oraz kluseczków.

Skrobia kukurydziana wytworzona jest bez użycia chemii i spełnia kryteria czystego ekologicznie produktu. 

Skład: skrobia kukurydziana 100% BIO

Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE

Wartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcal; 
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 87,2 g; 
w tym cukry:
Białko: 0,3 g; 

AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie)

Osoby będące na diecie bezglutenowej powinny zwracać szczególną uwagę nie tylko na zawartość glutenu w produktach, ale także unikać wzmacniaczy smaku i konserwantów. Obecnie na rynku istnieje wiele firm oferujących produkty bezglutenowe, jednak bardzo często są one mocno przetworzone, a skład pozostawia wiele do życzenia, ponieważ został wzbogacony o zbędne, szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne dodatki. Warto pamiętać, iż u osób borykających się z alergiami pokarmowymi takie dodatki również mogą wywołać alergię. Dlatego warto wybierać produkty o jak najprostszym składzie.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci