• Ryż jaśminowy biały bezglutenowy BIO 1 kg Denver Food

Symbol: A3CA-952C7_20170710155439

Ryż jaśminowy zwany jest także  ryżem tajlandzkim ma delikatną, mleczną barwę i długie ziarna. Podczas gotowania wydobywa się zapach jaśminu. Uprawiany jest od stuleci w północno-wschodnich terenach Tajlandii, sąd także pochodzą jego najlepsze  odmiany.Wykorzystywany jest w wielu potrawach orientalnych, posiada w sobie więcej skrobi niż ryż długoziarnisty, przez co po ugotowaniu staje się bardziej kleisty i wspaniale nadaje się do deserów. Można z niego przyrządzać egzotyczne potrawy azjatyckie albo go podawać jako zwykły dodatek do dań głównych.

17.90 -6% 16.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 1.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Ryż jaśminowy to produkt rolnictwa ekologicznego z ziarna niemodyfikowanego genetycznie, bez sztucznych dodatków i konserwantów. To także produkt bezglutenowy, zawartość glutenu jest zgodna z obowiązującymi normami i jest niższa, niż 20 mg/kg. Ryż jaśminowy zwany jest także  ryżem tajlandzkim ma delikatną, mleczną barwę i długie ziarna. Podczas gotowania wydobywa się zapach jaśminu. Uprawiany jest od stuleci w północno-wschodnich terenach Tajlandii, sąd także pochodzą jego najlepsze  odmiany.

Wykorzystywany jest w wielu potrawach orientalnych, posiada w sobie więcej skrobi niż ryż długoziarnisty, przez co po ugotowaniu staje się bardziej kleisty i wspaniale nadaje się do deserów. Można z niego przyrządzać egzotyczne potrawy azjatyckie albo go podawać jako zwykły dodatek do dań głównych.
Ryż jaśminowy jest bogaty w składniki odżywcze białka, wapń, fosfor, magnez, witaminę B1 oraz B6, niacyny oraz zdrowe tłuszcze nienasycone. 

Stosowany w medycynie chińskiej jako składnik diety, wzmacnia trzustkę i śledzionę, działa pozytywnie na żołądek. Lekkostrawny i sycący. 

Sposób przyrządzenia: ryż należy dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą i wsypać do garnka wraz z wodą w stosunku 1 : 2, posolić.
Można dodać odrobinę oleju. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. W trakcie gotowania nie mieszać. Po ugotowaniu odstawić na 10 minut.

Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia produktu: Tajlandia

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci