• Pyszna, ręcznie formowana czekolada z suszonymi jagodami BIO 85 g Eko Florka

Symbol: D568-2875F_20161125153931

Czekolady BIO wyprodukowane z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego przy znaczącym udziale pracy ręcznej. Ziarna kakaowca wykorzystane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej. Produkt nie zawiera glutenu. Z czekolad wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji czekolad konwencjonalnych. Czekolady są formowane ręcznie :)

15.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Czekolady BIO wyprodukowane z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego przy znaczącym udziale pracy ręcznej. Ziarna kakaowca wykorzystane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej. Produkt nie zawiera glutenu. Z czekolad wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji czekolad konwencjonalnych.

Czekolady są formowane ręcznie :)

Plantacje, na których uprawia się ziarna kakaowca oraz kawę, bananowce i bawełnę należą do najbardziej zchemizowanych na świecie, gdzie ze względu na klimat i dbałość o jak najwyższą wydajność stosuje się ogromne ilości środków grzybo i chwastobójczych. Część tych chemikaliów pozostaje w gotowych produktach, które można potem kupić w sklepach.

Nasze ziarna kakaowca pochodzą z małych plantacji, gdzie zachowuje się dbałość o środowisko naturalne (ekologiczne uprawy - bez środków chemicznych i dewastacji lasów pod nowe plantacje) oraz godnie wynagradza się pracowników za ich pracę.

Składniki: nierafinowany cukier trzcinowy*, mleko w proszku odtłuszczone*, syrop ryżowy*, masło extra*, czekolada gorzka*(miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy), olej kokosowy*, czarne porzeczki*(0,5%), wanilia BOURBON* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny: możliwa laktoza z mleka.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

 

Wartość energetyczna (energia) 2.442 kJ/584 kcal
Tłuszcz 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g
Węglowodany 47 g
w tym cukry 47 g
Białko 7,0 g
Sól 0,20 g

 

 

logotyp

 

Ekoflorka jest marką słodyczy bio, w której zawarte są tradycyjne sposoby wytwarzania, oryginalny smak oraz najwyższą jakość certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.

Wszystkie słodycze produkowane są ręcznie — łącznie z etapami formowania i pakowania. Dbałość o wysoką jakość produktów przekłada się również na ich niepowtarzalny smak. Sztandarowym produktem jest krówka BIO, która produkowana jest według tradycyjnej receptury, a smakiem nawiązuje do tradycyjnych krówek.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci