• Probiotic 10 — 10 szczepów bakterii probiotycznych w stężeniu 25 bilionów —  na zdrowy układ trawienny 50 kapsułek wegańskich NO

Symbol: 910A-24303_20170422094355

Probiotic—10 25 Billion oferuje zbilansowane spektrum mikroorganizmów tworzone przez kwasoodporne szczepy bakterii, które naturalnie zasiedlają ludzki układ pokarmowy. Bakterie probiotyczne są kluczowe dla zdrowego trawienia, pomagają utrzymać spójność wewnętrznej wyściółki jelita, wspomagają właściwą perystaltykę i biorą udział w procesach detoksykacji. Wysoka dawka połączenia 10 szczepów bakterii znacząco usprawnia układ trawienny. Suplement przyczynia się do utrzymania odpowiedniej mikroflory bakteryjnej, tym samym zmniejszając problemy związane z nietolerancjami pokarmowymi. Probiotyki to substancje stymulujące naturalną odporność bez niszczenia przyjaznej flory bakteryjnej występującej w przewodzie pokarmowym. Ułatwiają trawienie, wspierają system immunologiczny, pomagają odtruwać organizm, zmniejszają ryzyko pow

Brak towaru
109.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Probiotic—10 25 Billion oferuje zbilansowane spektrum mikroorganizmów tworzone przez kwasoodporne szczepy bakterii, które naturalnie zasiedlają ludzki układ pokarmowy. Bakterie probiotyczne są kluczowe dla zdrowego trawienia, pomagają utrzymać spójność wewnętrznej wyściółki jelita, wspomagają właściwą perystaltykę i biorą udział w procesach detoksykacji. Wysoka dawka połączenia 10 szczepów bakterii znacząco usprawnia układ trawienny. Suplement przyczynia się do utrzymania odpowiedniej mikroflory bakteryjnej, tym samym zmniejszając problemy związane z nietolerancjami pokarmowymi.

Probiotyki to substancje stymulujące naturalną odporność bez niszczenia przyjaznej flory bakteryjnej występującej w przewodzie pokarmowym. Ułatwiają trawienie, wspierają system immunologiczny, pomagają odtruwać organizm, zmniejszają ryzyko powstawania toksycznych produktów w jelitach.
  • 10 przebadanych klinicznie szczepów probiotycznych;
  • nie zawiera glutenu, soi, nabiału;
  • zwiększa ogólną odporność organizmu;
  • łagodzi problemy trawienne;
  • zmniejsza problemy związane z nietolerancją laktozy;
  • przywraca prawidłową florę jelitową;
  • formuła odpowiednia dla wegan i wegetarian;

 

Bakterie probiotyczne można podzielić na ponad 400 różnych szczepów. Miliony tych bakterii zasiedlają nasze jelita. 
Dobre zdrowie człowieka zależy od właściwej równowagi bakterii w jelitach.
Probiotic 10 zawiera 25 bilionów bakterii probiotycznych z 10 różnych szczepów bakteryjnych. Opatentowane mikrokapsułki dla ochrony przed kwaśnym środowiskiem żołądka.  

 

Obecny w żołądku kwas solny atakuje bakterie probiotyczne, co może prowadzić do ich zniszczenia. Podczas krytycznej fazy przejścia przez pasaż żołądkowy opatentowane mikrokapsułki chronią bakterie najlepiej jak to tylko możliwe przed działaniem żrących kwasów żołądkowych. W ten sposób bakterie są efektywnie chronione na ich drodze do jelit, gdzie docierają nieuszkodzone.
Już z początkiem dwudziestego wieku, rosyjski zoolog imikrobiolog Ilia J. Miecznikow (ang. Élie Metchnikoff, z ros. Ilya Ilich Mechnikov, 1845—1916), odkrył dobroczynne działanie probiotyków. Współpracował przy tym od 1888 r. z Pasteurem, uważany za jednego z ojców immunologii dzięki pracy nad odpornością komórkową, laureat nagrody Nobla w dziedzinie fizjologii lub medycyny w 1908 r. za odkrycie zjawiska fagocytozy, wspomniał o bakteriach uważanych dzisiaj w ogólnym mniemaniu za probiotyczne. 

W ostatniej dekadzie przed swoją śmiercią zajmował się on tematyką wydłużania życia i koncentrował na florze przewodu pokarmowego jako źródle tzw. „autointoksykacji" dla organizmu a szczególnie dla układu nerwowego i naczyniowego, która miała przyczyniać się do procesu starzenia. 

Wg noblisty „autointoksykacja" miała być wywoływana przez bakterie jelitowe wytwarzające różne szkodliwe substancje. Postulował on, że przyjmowanie z pokarmem bakterii rozkładających cukry i wytwarzających kwas mlekowy, o niskim działaniu proteolitycznym mogło „wszczepiać korzystne" bakterie do układu pokarmowego, tym samym zastępując bakterie działające niekorzystnie. Teorię tę opierał na przykładach z Europy wschodniej, konkretnie Bułgarii, gdzie dieta długowiecznych mieszkańców składała się ze sfermentowanych produktów mlecznych. 

W tym samym czasie Henry Tissier, francuski pediatra, zaobserwował, że u dzieci z biegunką w stolcu znajdowało się mniej bakterii, cechujących się dziwnym kształtem literki „Y".Te dwudzielne („bifid") bakterie były z kolei liczne u dzieci zdrowych. Zasugerował, że bakterie te mogłyby być podawane pacjentom z biegunką w celu przywrócenia prawidłowej flory jelitowej.

Probiotyk pochodzi z greki od słów pro — „dla" i bios — „życie". 
Chociaż pierwszy raz o „korzystnych bakteriach" wspomniano na początku dwudziestego wieku, badania nad bakteriami trwały przez cały dwudziesty wiek i trwają nadal. 
Mówiąc o probiotykach mamy zazwyczaj na myśli bakterie z rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium, chociaż istnieją doniesienia o skuteczności stosowania drożdży Saccharomyces boulardii.

Mechanizmy działania probiotyków są wciąż poznawane. Powszechnie uważa 
się, że wytwarzają one substancje przeciwdrobnoustrojowe, takie jak kwasy organiczne (mlekowy, octowy, pyroglutaminowy), amoniak, nadtlenek wodoru i związki bakteriocynopodobne. Współzawodniczą one z innymi drobnoustrojami, co ważne także chorobotwórczymi, o receptory na nabłonku i o substancje odżywcze, modyfikują toksyny i receptory dla toksyn oraz wywierają wpływ immunomodulujący. 
Pojawiają się także doniesienia, że niektóre probiotyki mogą pobudzać komórki nabłonka do zwiększonej produkcji śluzu i co się z tym wiąże, uszczelniania istotnejbariery ochronnej — śluzówki. 
Trwają badania nad wpływem tych bakterii na apoptazę,czyli zaprogramowaną śmierć komórek zarówno układu odpornościowego jak i epidermalnych. Kolejnym polem badawczym mogą być badania nad wysyłanymi przez bakterie probiotyczne sygnałami hamującymi uwalnianie lub modyfikującymi mechanizmy zjadliwości bakterii. 
Od tego czasu co roku probiotyki są wszechstronnie badane.
 W samym tylko roku 2007 przeprowadzono prawie 800 niezależnych badań które potwierdzają skuteczność dziania probiotyku na takich polach jak :
  •  Zdrowe jelita i przyswajalność pokarmów.
  •  Odporność organizmu.
  •  Odchudzanie.
  •  Nowotwory.
  •  Zaburzenia skórne.
  •  Drożdżaki.
  •  Nietolerancja laktozy.
  •  Cholesterol.
  •  Pomocny w oczyszczaniu jelit.
  •  Zaburzenia układu moczowo płciowego.
  •  Powikłania poantybiotykowe .

 

Producent: NOW Foods, 395 S Glen Ellynn Road Bloomingedale, Il 60108 USA

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci