• Płyn do mycia warzyw i owoców 500 ml Almavin

Symbol: 026C-8308F

Płyn do mycia warzyw i owoców to wyjątkowe rozwiązanie, które pozwala usunąć zanieczyszczenia z powierzchni świeżych warzyw i owoców. Dokładne mycie warzyw i owoców jest niezwykle ważne dla zdrowia, jednak czasem mycie samą wodą nie wystarcza. Środek wypłukuje z roślin pozostałości chemicznych nawozów i pestycydów, zabija bakterie takie jak E-coli, Salmonella i Listeria.

16.90 -24% 12.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.6 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Płyn do mycia warzyw i owoców to wyjątkowe rozwiązanie, które pozwala usunąć zanieczyszczenia z powierzchni świeżych warzyw i owoców. Dokładne mycie warzyw i owoców jest niezwykle ważne dla zdrowia, jednak czasem mycie samą wodą nie wystarcza. Środek wypłukuje z roślin pozostałości chemicznych nawozów i pestycydów, zabija bakterie takie jak E-coli, Salmonella i Listeria.

Płyn do mycia warzyw i owoców stworzono z organicznych składników, są więc one wolne od szkodliwych substancji chemicznych. Ich unikalne formuły są przyjazne dla środowiska i bezwzględne dla brudu i bakterii.

Skład: <5% noninionic surfactants (saccharoidal surfactants). Further ingredients: water, ethanol, citric acid, lime blossom extract*, glycerine, lactic acid*. *biologically controlled agriculture. 100% of the ingredients are of natural origin.

Sposób użycia: 2—12 ml produktu wymieszać z 1 l wody lub 10-60 ml z 5 l wody.
Owoce lub warzywa pozostawić w roztworze przez 30 sekund. W razie potrzeby czynność powtórzyć, następnie opłukać czystą wodą.
Składniki: Aqua, Alcohol, Citric Acid, Tilia platyphyllos flower extract, Glycerin, Lactid Acid, Capryl Glucoside

Pojemność: 500 ml

Proces pozbycia się pestycydów z owoców i warzyw powinien wyglądać następująco: 
CZYNNOŚĆ 1. Usunięcie szkodliwych bakterii (E.Coli, Listeria, Salmonella itp.). Umyj warzywa i owoce wpłynie o odczynie kwaśnym przez 2 — 3 minuty. Na 1 litr wody można dodatkowo dodać  ok. pół szklanki octu winnego lub jabłkowego lub 3 łyżki kwasku cytrynowego  
CZYNNOŚĆ 2. Usunięcie pestycydów. Po wyjęciu warzyw z wody kwaśnej płuczemy je w wodzie o odczynie alkalicznym przez kolejne 2 — 3 minuty. (Na 1 litr wody dodaj 1 czubatą łyżkę sody kuchennej)  
CZYNNOŚĆ 3. Opłukanie warzyw lub owoców w czystej wodzie (neutralne pH 7). 
UWAGA: Woda po płukaniu warzyw zmieni tym razem swój wygląd: w zależności od użytych do oprysku substancji stanie się mętna lub przybierze odcień żółtawy, na powierzchni często pokaże się tłustawy film.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci