• Płatki drożdżowe nieaktywne 150 g True Foods

Symbol: E731-58348

Płatki drożdżowe są naturalnym źródłem witamin z grupy B, w tym witaminy B12, H i D oraz mikroelementów. Dostarczają aminokwasów, nukloprotein i enzymów. Dzięki dużej zawartości składników budulcowych, energetycznych i regulujących drożdże wpływają na organizm ogólnie wzmacniająco, przyspieszają procesy regeneracji, wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy i sercowo-naczyniowy. Zawierają prawie cały zestaw witamin z grupy B oraz minerały, takie jak: fosfor, cynk, magnez, żelazo, potas, selen i chrom.

Brak towaru
12.90
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.2 kg
Zostaw telefon

Płatki drożdżowe są naturalnym źródłem witamin z grupy B, w tym witaminy B12, H i D oraz mikroelementów. Dostarczają aminokwasów, nukloprotein i enzymów. Dzięki dużej zawartości składników budulcowych, energetycznych i regulujących drożdże wpływają na organizm ogólnie wzmacniająco, przyspieszają procesy regeneracji, wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy i sercowo-naczyniowy. Zawierają prawie cały zestaw witamin z grupy B oraz minerały, takie jak: fosfor, cynk, magnez, żelazo, potas, selen i chrom.

Płatki drożdżowe zapewniają wszystkie dziesięć niezbędnym aminokwasów, które są wykorzystywane przez organizm do tworzenia białek, są doskonałym dodatkiem do naszych posiłków, ze względu na swoje imponujące właściwości odżywcze. Płatki drożdżowe, charakteryzują się niską zawartość sodu i tłuszczu. Pobudzają nasz organizm, dodają energii, a także pomagają złagodzić stres. Dodatkowo pomagają utrzymać naturalną florę jelit oraz wątroby.

Są idealnym suplementem diety w przypadku problemów ze skórą lub włosami, ponieważ witaminy z grupy B biorą udział w przemianach węglowodanów, tłuszczów i białek. Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania skóry i błon śluzowych. Drożdże korzystnie oddziałują na włosy, skórę i paznokcie i mogą zapobiegać ich nadmiernemu przetłuszczaniu się. Ponadto obecny w drożdżach cynk jest niezbędny dla prawidłowego wzrostu włosów. Jest również stosowany w leczeniu nadmiernie przetłuszczającej się i trądzikowej cery.

Ze względu na zawartość łatwo przyswajalnego chromu płatki drożdżowe warto stosować podczas odchudzania. Dodatkowo są one źródłem wielu substancji odżywczych, których pozbawiamy organizm podczas diet. Ponad to chrom może być pomocny w ograniczaniu apetytu na słodycze i pojadania pomiędzy posiłkami, gdyż reguluje poziom cukru we krwi. Może być pomocny przy cukrzycy oraz hipoglikemii.

Płatki drożdżowe mogą być dodatkiem do zup, sosów, pasztetów, sałatek, kanapek i musli. Mają wspaniały, lekko "serowy" posmak i aromat.
 
Wartości odżywcze w 100 g:341 kcal/1425 kJ,
białko: 48,1 g,
tłuszcz: 6,4 g
węglowodany: 9,1 g
błonnik: 27,1 g

Składniki: drożdże

Kraj pochodzenia: Estonia

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, seler, curry, papryka, sezam, czosnek, soja, liść laurowy, orzechy i inne produkty mogące wywołać alergie.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci