• Pau d'arco, herbata z wewnętrznej częsci pociętej kory drzewa Lapacho 100 g NatVita

Symbol: 65F5-219CE

Lapacho, to drzewo występującew lasach Ameryki Południowej. Jego wewnętrzna warstwa kory była stosowana do leczenia przeróżnych chorób i dolegliwości przez zamieszkujących te obszary Indian, stąd też lapacho nazywana jest także "herbatką Inków". Badania potwierdzają wiele z przypisywanych korze lapacho przez medycynę naturalną właściwości, w tym działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Lapacho skutecznie zwalcza pasożyty i wspomaga trawienie. Pomaga także w skutecznym oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych składników wspomagając tym samym pracę wątroby. Kora lapacho wspomaga także działanie układu odpornościowego oraz krwionośnego, jest również naturalnym przeciwutleniaczem. Zawiera wiele niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastków jak żelazo, wapń, mangan

9.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Lapacho, to drzewo występującew lasach Ameryki Południowej. Jego wewnętrzna warstwa kory była stosowana do leczenia przeróżnych chorób i dolegliwości przez zamieszkujących te obszary Indian, stąd też lapacho nazywana jest także "herbatką Inków".

Badania potwierdzają wiele z przypisywanych korze lapacho przez medycynę naturalną właściwości, w tym działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Lapacho skutecznie zwalcza pasożyty i wspomaga trawienie. Pomaga także w skutecznym oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych składników wspomagając tym samym pracę wątroby. Kora lapacho wspomaga także działanie układu odpornościowego oraz krwionośnego, jest również naturalnym przeciwutleniaczem. Zawiera wiele niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastków jak żelazo, wapń, mangan i magnez.

Zastosowanie wywaru (herbaty) z lapacho:

 

wzmacnia odporność organizmu;

 

pomaga w zapobieganiu przeziębieniom i grypie;

 

przynosi ulgę w czasie ataków alergii, astmy;

 

wspomaga pracę jelit;

 

działa odprężająco

 

redukuje bóle głowy, migreny;

 

wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwzapalne;

 

wspomaga zwalczanie pasożytów;

 

obniża poziom cukru we krwi;

 

przeciwdziała niedokrwistości dzięki zawartości żelaza;

 

działa detoksykacyjnie, oczyszcza organizm z toksyn;

 

stosowany zewnętrznie na trudno gojące się rany i choroby skórne łagodzi objawy;

 

stosowany jako środek wspomagający leczenie farmakologiczne.

Związki zawarte w korze takie jak apachol ibetalapachol posiadają silne działanie przeciwwirusowe (kierunkowe na wrażliwe wirusy: opryszczki typu I i II, wirus grypy czy też wirusa pryszczycy). Dodatkowo wykazano także działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na Aspergillus (pleśniaki powodujące nowotwory złośliwe i zesztywniające zapalenia kręgosłupa), Staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty), Streptococcus (paciorkowiec), Helicobacter pylori (wywołującą wrzody żołądka), a także na grzyba Candida Albicans (powodującego zakażenia drożdżakowe).

Sposób użycia: aby przygotować wywar z kory lapacho należy wsypać do gotującej się wody jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 1015minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.

Przeciwwskazania:

Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci