• Oliwa z oliwek extra virgin z Portugalii BIO 500 l Bio Planete

Symbol: 9276-81568_20170525131342

Oliwa z pierwszego tłoczenia pochodzi z Portugalii. Spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

27.50
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.7 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin z Portugalii, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Oliwa z pierwszego tłoczenia spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Żadna oliwa z wytłoków takich właściwości nie posiada. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

Oliwa z oliwek zawiera także duże ilości kwasu oleinowego, który m.in. powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Ponad to oliwa z oliwek jest bogata w witaminy A, E, D, K. Pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka oraz w zaparciach, a także zapobiega tworzeniu się wolnych rodników. Wspaniale oczyszcza i reguluje procesy trawienia. Spowalnia procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę — doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi.

Oliwa z oliwek produkowane w Portugalii są prawdziwą rzadkością, ponieważ kraj ten produkuje stosunkowo niewiele oliwy z oliwek. Najbardziej znaną odmianą oliwek są oliwki galega.
Ta niezwykle aromatyczna oliwa kryje w sobie smak dojrzałych pomidorów i gruszek. Najlepiej nadaje się do dań z ryb i mięs, a także sałat i sałatek warzywnych.

Składniki: ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 100% tłoczona na zimno

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli FR BIO 01

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700/900

Tłuszcz: 100 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe — 17 g

jednonienasycone kwasy tłuszczowe — 71 g

wielonienasycone kwasy tłuszczowe — 12 g

Węglowodany — 0 g

w tym cukry — 0 g

Białko — 0 g

Sól — 0 g

Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Portugalia

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci