• Oliwa z oliwek extra virgin z Krety, region Hania BIO 500 l Bio Planete

Symbol: 9276-81568_20150513153234

Oliwa z pierwszego tłoczenia pochodzi z Grecji z regionu Hania. Spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Żadna oliwa z wytłoków takich właściwości nie posiada i najlepiej nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

31.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.7 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek Extra Virgin z regionu Hania, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Oliwa z pierwszego tłoczenia spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Żadna oliwa z wytłoków takich właściwości nie posiada i najlepiej nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

Oliwa z oliwek zawiera także duże ilości kwasu oleinowego, który m.in. powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Ponad to oliwa z oliwek jest bogata w witaminy A, E, D, K. Pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka oraz w zaparciach, a także zapobiega tworzeniu się wolnych rodników. Wspaniale oczyszcza i reguluje procesy trawienia. Spowalnia procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę — doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi.

Oliwa z oliwek doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.

Składniki: ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 100% tłoczona na zimno

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli FR BIO 01

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700/900

Tłuszcz: 100 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe — 17 g

jednonienasycone kwasy tłuszczowe — 71 g

wielonienasycone kwasy tłuszczowe — 12 g

Węglowodany — 0 g

w tym cukry — 0 g

Białko — 0 g

Sól — 0 g

Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Grecja

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci