• Oliwa z oliwek extra virgin BIO 750 ml Jules Brochenin

Symbol: EF40-83307_20150513130959

Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Oliwa z pierwszego tłoczenia spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Żadna oliwa z wytłoków takich właściwości nie posiada i najlepiej nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczów zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

32.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Wyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Oliwa z pierwszego tłoczenia spożywana na surowo działa profilaktycznie na zdrowie, jest bogata w witaminy i minerały. Żadna oliwa z wytłoków takich właściwości nie posiada i najlepiej nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczów zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych. 

Oliwa z oliwek zawiera także duże ilości kwasu oleinowego, który m.in. powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Ponad to oliwa z oliwek jest bogata w witaminy A, E, D, K. Pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka oraz w zaparciach, a także zapobiega tworzeniu się wolnych rodników. Wspaniale oczyszcza i reguluje procesy trawienia. Spowalnia procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę — doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi.

Oliwa z oliwek doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.

Skład: oliwa z oliwek extra virgin* (z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno)

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700/900

Tłuszcz: 100 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe — 17 g

jednonienasycone kwasy tłuszczowe — 71 g

wielonienasycone kwasy tłuszczowe — 12 g

Węglowodany — 0 g

w tym cukry — 0 g

Białko — 0 g

Sól — 0 g

Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Francja

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci