
-
Oliwa z oliwek Extra Virgin Fraîcheur 2016 BIO 500 ml Bio Planete


Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych.
Wysyłka w ciągu | Dostępna już od września 2018 roku! |
Cena dostawy | 12 |
Dostępność | Średnia dostępność |
Waga | 0.6 kg |
Zamówienie telefoniczne: 508385661
Zostaw telefon |
Oliwa z oliwek Bio Planete Fraîcheur 2018 jest pierwszą niefiltrowaną oliwą z oliwek z bieżących upraw. W tym sezonie, poszukiwana jest przez koneserów przede wszystkim ze względu na swoją świeżość oraz wyczuwalną nutę skoszonej zielonej trawy. Oliwa z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Szczególny aromat oliwy jest zasługą ręcznego zbierania oliwek Arbequina i delikatnego ich tłoczenia, jeszcze tego samego dnia. Następnie, niefiltrowana oliwa z oliwek jest butelkowana. Od 2008 roku, doświadczenie rodzinnej firmy „El vicario", położonej u podnóża Sierre de los Filabres w południowej części Andaluzji gwarantuje wysoką jakość oliwy. Oliwa z oliwek produkowana jest w tradycyjny sposób już od czterech pokoleń.
Owocowy smak oliwy, jak i delikatna nuta zielonej skoszonej trawy doskonale harmonizuje się z sałatkami, warzywami, pieczonym mięsem lub grillowaną rybą, jak również serem kozim lub owczym.
Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia — Extra Virgin — spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczy zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych rafinowanych olejów roślinnych.
Oliwa z oliwek zawiera także duże ilości kwasu oleinowego, który m.in. powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Ponad to oliwa z oliwek jest bogata w witaminy A, E, D, K. Pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka oraz w zaparciach, a także zapobiega tworzeniu się wolnych rodników. Wspaniale oczyszcza i reguluje procesy trawienia. Spowalnia procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę — doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi.
Oliwa z oliwek doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.
Składniki: ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 100%
Wartość energetyczna — 3367 kJ / 819 kcal
Tłuszcz — 91 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe — 17 g
Węglowodany — 0 g
w tym cukry — 0 g
Białko — 0 g
Sól — 0 g
Produkt może zawierać: orzechy, nasiona sezamu.
Przechowywać w suchym miejscu. Smakuje najlepiej tuż po otwarciu.
Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
- Producenci