• Olej z nieprażonych pestek dyni polskiej tłoczony na zimno BIO 250 ml Szarłat

Symbol: 7E35-988BD_20160917124215

Olej z pestek dyni Szarłat to prawdziwa gratka dla koneserów oleju: zielony kolor, orzechowy smak i wartościowy skład, podobny do składu pestek dyni. Jego wartość jest tym większa, że jest to olej tłoczony na zimno, dziewiczy. Dodawany do sałatek i wszelkich potraw, wzbogaci je o zdrowe tłuszcze, witaminy, cynk i selen.

26.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.35 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Olej z pestek dyni Szarłat to prawdziwa gratka dla koneserów oleju: zielony kolor, orzechowy smak i wartościowy skład, podobny do składu pestek dyni. Jego wartość jest tym większa, że jest to olej tłoczony na zimno, dziewiczy. Dodawany do sałatek i wszelkich potraw, wzbogaci je o zdrowe tłuszcze, witaminy, cynk i selen.

Jest to olej tłoczony na zimno, z pierwszego tłoczenia. Oznacza to, że olej z pestek dyni nie utracił w procesie wytwarzania swoich witamin, którymi może teraz wzbogacić twój posiłek. W swoim składzie zawiera ponad 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych. To dobre źródło cynku i selenu (podobnie jak pestki dyni), a także fitosteroli. Olej z pestek dyni jest bogaty w witaminę E. 1 łyżka stołowa zawiera 112% zalecanego dziennego spożycia witaminy E.

Jak stosować olej z pestek dyni Szarłat z pierwszego tłoczenia?

Olej dyniowy jest wspaniałym uzupełnieniem wszelkiego rodzaju potraw. Można go dodać właściwie do każdej potrawy, choć najczęściej oleje tego typu są dodatkiem do sałatek, ponieważ do przyswojenia witamin zawartych w warzywach i owocach potrzeby jest tłuszcz.

Warto zwrócić uwagę, że olej z pestek dyni dziewiczy nie powinien być podgrzewany do wysokich temperatur, ponieważ może to wpłynąć na jego właściwości.

Olej z pestek dyni, poza niezwykłymi walorami smakowymi posiada szereg cennych właściwości zdrowotnych. Działa harmonizująco na nasz układ naczyniowy, regulując pracę naczyń obwodowych, krwioobieg miednicy i głowy. Poprawia pracę serca i naczyń wieńcowych.
Olej pomaga w likwidacji stanów zapalnych układu moczowego. Ponad to wywiera pozytywny wpływ na układ trawienny likwidując pasożyty i regulując florę bakteryjna jelit, łagodząc stany zapalne śluzówek. Olej wykazuje niezwykle skuteczne działanie na zaburzenie trawienne u dzieci, likwidując większość pasożytów układu trawiennego i powodując znormalizowanie apetytu.

Jest całkowicie bezpieczny, wzmacnia oddziaływanie innych leków i nie wywołuje skutków ubocznych i nie wchodzi w interakcje z innymi lekami. Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.

Składniki: olej z nieprażonych pestek dyni*

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 3700 kJ (900 kcal)

Białko: 0 g

Węglowodany: 0 g

Cukry: 0 g

Tłuszcz: 100 g, w tym kwasy tłuszczowe:

Nasycone: 18,5 g

Jednonienasycone (oleinowy): 25 g

Wielonienasycone: 53,8 g (linolowy Omega 6: 53,4 g, linolenowy Omega 3: 0,4 g)

Cholesterol: 0 g

Błonnik: 0 g

Sód: 0 g

Witamina E: 135 mg

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci