• Olej tłoczony z nasion ostropestu BIO — na regenerację wątroby — 250 ml Pięć Przemian

Symbol: B4DE-53316_20170421141806

Olej pozyskiwany z ostropestu ma właściwości przeciwzapalne, stabilizujące, stymulujące rozwój i regenerację komórek wątrobowych. Jest też silnym przeciwutleniaczem, przeciwdziała uszkadzaniu komórek przez wolne rodniki. Według literatury zielarskiej olej z nasion ostropestu stosowany wewnętrznie ma bardzo pozytywny wpływ na wątrobę ponieważ zawiera sylimarynę.

22.90 -13% 19.90
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Olej pozyskiwany z ostropestu ma właściwości przeciwzapalne, stabilizujące, stymulujące rozwój i regenerację komórek wątrobowych. Jest też silnym przeciwutleniaczem, przeciwdziała uszkadzaniu komórek przez wolne rodniki. Według literatury zielarskiej olej z nasion ostropestu stosowany wewnętrznie ma bardzo pozytywny wpływ na wątrobę ponieważ zawiera sylimarynę. Działa osłaniająco i odtruwająco. Stosowany zewnętrznie przyspiesza regenerację skóry przy różnego rodzaju uszkodzeniach, a także schorzeniach skóry. Wewnętrznie najlepiej stosować 3 x dziennie po łyżeczce przed jedzeniem. Korzystne zmiany obserwowano lecząc chorych z zaawansowaną marskością wątroby i u alkoholików.

Skład: olej z owoców ostropestu plamistego* 100%

*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość energetyczna: 3770 kJ/900 kcal
Wartość odżywcza w 100 ml:
Białko: 0 g,
Węglowodany: 0 g,
Tłuszcz: 99 g (w tym NNKT 60%)

Omega-3: 0,9

Omega-6: 52,8 g

Omega-9: 26,1

Produkt może zawierać alergeny: migdały

Marka Pięć Przemian powstała w 2010 roku z myślą o promocji zdrowego odżywiania oraz gotowania według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. 

Pierwszym produktem były konfitury słodzone ksylitolem. Ktoś by się spytał, po co pięć przemian w konfiturach? Po pierwsze, według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie powinno się mrozić żywności, w szczególności owoców i warzyw, gdyż tracą one energię qi potrzebną nam do życia, a większość przetworów owocowych produkowanych jest z mrożonek. Po drugie, dodawanie przypraw, soli, soku z cytryny wydobywa, i w naturalny sposób wzmacnia smak i właściwości zdrowotne owoców.

Obecnie oprócz konfitur firma oferuje wiele smacznych i zdrowych produktów.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci