• Olej arganowy 100 ml BIO Bio Planete

Symbol: 8B0C-932BB

Olejek arganowy stał się ostatnio niezwykle popularny, a to za sprawą jego wyjątkowych właściwości pielęgnacyjnych, a co ważniejsze — odmładzającym. Pozyskiwany jest z nasion drzewa arganowego, które jest jednym z najstarszych na świecie drzew.  Olej arganowy ma bardzo szerokie zastosowanie. Stosowany regularnie intensywnie nawilża,

32.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Olejek arganowy stał się ostatnio niezwykle popularny, a to za sprawą jego wyjątkowych właściwości pielęgnacyjnych, a co ważniejsze — odmładzającym. Pozyskiwany jest z nasion drzewa arganowego, które jest jednym z najstarszych na świecie drzew. Jest jednym z najdroższych kosmetyków na świecie ze względu na ograniczoną dostępność, bardzo pracochłonny proces pozyskiwania oraz niezwykłe właściwości pielęgnacyjne i zdrowotne. Olej arganowy zwany jest również płynnym złotem czy złotem Berberów. Ma lekko czerwonawy kolor i bardzo delikatny posmak orzeszków ziemnych. Po przetworzeniu traci te cechy, jednak właściwości nie ulegają zmianie.

Olej arganowy ma bardzo szerokie zastosowanie. Stosowany regularnie intensywnie nawilża, regeneruje i odżywia skórę. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa przeciwzmarszczkowo. Polecany przy trądziku, egzemie, łuszczycy oraz na rozstępy i blizny. może być stosowany do pielęgnacji skóry twarzy, ciała, do masażu oraz jako odżywcza maseczka na włosy, ponieważ przywraca blask, poprawia kondycję i zabezpiecza końcówki. Świetnie sprawdzi się do wcierania w paznokcie i skórki.

Może być również stosowany do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci.

Olejek arganowy doda także oryginalnego, północno — afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Składniki:

Olej z prażonych ziaren arganu*.

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci