• Naturalny świeży chleb jaglano—gryczany bezglutenowy z certyfikatem 600 g Zdrowa Micha

Symbol: 7645-40136_20170302192527

Bezglutenowy chleb gryczano—jaglany Zdrowej Michy ma chrupiącą skórkę, nie kruszy się, długo pozostaje wilgotny i nadaje się do zamrażania. Posiada licencję na znak Przekreślonego Kłosa (Nr. licencji certyfikatu "Celiakia" : PL-039-001) Chleb zawiera dużą ilość gryki, zboża zawierającego dobrze przyswajalne białko o korzystnym składzie aminokwasowym, który wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi oraz podwyższenie „dobrego" cholesterolu HDL

14.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu Wysyłka wyłączni we wtorki (produkt świeży, wypiekany w nocy)
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.65 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Uwaga!

Drodzy Klienci, dbamy o to, aby produkty, które do Was wysyłamy miały jak najdłuższą datę przydatności, co niewątpliwie przekłada się na ich jakość. Właśnie dlatego zamówienia na bezglutenowe chleby z piekarni Zdrowa Micha zbieramy przez cały tydzień do wtorku do godziny 12.00, następnie przesyłamy zamówienia do piekarni i czekamy... aż się upieką :) Świeżutkie i chrupiące wysyłamy następnego dnia, czyli w środę. Chleb pozostaje świeży do 7 dni od daty wypieku.

Bezglutenowy chleb gryczano—jaglany Zdrowej Michy ma chrupiącą skórkę, nie kruszy się, długo pozostaje wilgotny i nadaje się do zamrażania. Posiada licencję na znak Przekreślonego Kłosa (Nr. licencji certyfikatu "Celiakia" : PL-039-001)

— Chleb jest wypiekany w 100% z naturalnych składników.

— Skład chleba oparty wyłącznie o polskie ziarna. 

— Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej ,celiakii, polecany również diabetykom 

— Pieczywo jest zawsze świeże, ponieważ wypiekane jest pod zamówienie naszych Klientów. 

Składniki: mąka gryczana, mąka jaglana, kasza gryczana, kasza jaglana, mąka ziemniaczana, drożdże bezglutenowe, woda,sól, ksylitol.

                                                                                 

Wartość energetyczna: 152 kcal

 

Tłuszcz

— w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,3 g

0,2 g

Węglowodany 

— w tym cukry 

32,2 g

1 g

Białko 4,9 g
Błonnik 3,2 g

 


 

Informacje dla diabetyków:                                

100 gram — 3,56 WW,  0,34 WBT 

25 gram — 0,89 WW,  0,085 WBT

 

Produkt rekomendowany przez Magazyn

 

 

Chleb nie zawiera:

  • glutenu
  • mleka 
  • jajek
  • soi
  • skrobi pszennej bezglutenowej 
  • dekstrozy 
  • substancji zagęszczających 
  • konserwantów
  • spulchniaczy
  • ulepszaczy 
  • hydroksypropylometylocelulozy ( E 464)
  • innej chemii

 Piekarnia bezglutenowa

Osoby na diecie bezglutenowej powinny zwracać szczególną uwagę nie tylko na zawartość glutenu w produktach, ale także unikać wzmacniaczy smaku i konserwantów. Obecnie na rynku istnieje wiele firm oferujących produkty bezglutenowe, jednak bardzo często są one mocno przetworzone, a skład pozostawia wiele do życzenia, ponieważ został wzbogacony o zbędne, szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne dodatki. Warto pamiętać, iż u osób borykających się z alergiami pokarmowymi takie dodatki również mogą wywołać alergię. Dlatego warto wybierać produkty o jak najprostszym składzie.

Zdrowa Micha piekarnia bezglutenowa to pierwsza certyfikowana piekarnia bezglutenowa w północno  — wschodniej Polsce. Jest polecana przez Towarzystwo Osób Chorych na Celikiaię.
Zaletą piekarni jest fakt, że producent korzysta z dobrodziejstw Podlasia i swoje produkty opiera wyłącznie o polskie ziarna. Proponowane wypieki są w 100 % naturalne, odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej i wegańskiej. Chleby i ciasta nie zawierają cukru, dzięki czemu są rekomendowane diabetykom przez Podlaskie Stowarzyszenie Diabetyków.
 
  
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci