• Moringa, liście sproszkowane BIO 150 g Bio Planet

Symbol: 2078-553C2_20170410165722

Moringa olejodajna, czyli Moringa oleifera to gatunek drzewa tropikalnego z rodziny moringowatych, pochodzący z północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Odporne na suszę. Udomowione także w innych krajach Azji, w Afryce i Ameryce Południowej. Jest naturalnie bogata w składniki odżywcze: witaminy z grupy A, D i C, sód, potas, żelazo, magnez wapń i sód.

16.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Moringa olejodajna, czyli Moringa oleifera to gatunek drzewa tropikalnego z rodziny moringowatych, pochodzący z północno—zachodnich Indii i Pakistanu. Odporne na suszę. Udomowione także w innych krajach Azji, w Afryce i Ameryce Południowej. Jest naturalniebogata w składniki odżywcze — witaminy z grupy A, D i C, sód, potas, żelazo, magnez wapń i sód — dzięki czemu uzupełnia ich braki w organizmie. Zawiera również duże ilości antyoksydantów, substancji zwalczających wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się komórek i degradację tkanek. Morina jest polecana osobom chcącym poprawić ogólną kondycję organizmu, uzupełnić niedobory witamin i minerałów i opóźnić procesy starzenia się. Może działać jako środek poprawiający pracę serca i krążenie, wskazuje się na jej właściwości przeciwnowotworowe, przeciwgorączkowe, przeciwzapalne, przeciwpadaczkowe, przeciwwrzodowe, przeciwskurczowe, moczopędne. Sprzyja obniżeniu poziom cholesterolu. Dodatkowo posiada także właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.

Skład: 100% liści mielonych Moringi olejodajnej.

Wartość energetyczna:

Wartość energetyczna: 1342 kJ / 319 kcal

Tłuszcz: 2,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 38 g

w tym cukry: 0 g

Błonnik: 19 g

Białko: 27 g

Sól: 0,4 g

Propozycja podania: należy spożywać max. 3 razy po 1 łyżeczce (około 6 g dziennie) jako dodatek do potraw lub w formie herbatki do zaparzania. Nie jest zalecana kobietom w ciąży.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci