
-
Miso Schiro na bazie soji BIO 300 ml Lima


Miso to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie.
Wysyłka w ciągu | 24 h |
Cena dostawy | 12 |
Dostępność | Średnia dostępność |
Zamówienie telefoniczne: 508385661
Zostaw telefon |
Miso Schiro to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Miso zawiera bakterie mlekowe, które ułatwiają trawienie i wchłanianie pożywienia. Obecność bakterii kwasu mlekowego w jelicie cienkim jest niezwykle istotne dla prawidłowego strawienia i wchłaniania składników z pożywienia. W miso licznie występują inne ważne składniki odżywcze, takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez a w mniejszych ilościach siarka i miedź. Miso jest również doskonałym źródłem białka. Miso zawiera znaczącą ilość kwasu linoleinowego i lecytyny, które pomagają rozpuścić zawarty we krwi cholesterol oraz utrzymać naczynia krwionośne w elastyczności. Dzięki temu ma właściwości regulujące ciśnienie krwi.
Miso ma szczególnie zbawienny wpływ na organizmy palaczy i osób nadużywających alkoholu. Utleniony alkohol powoduje powstanie aldehydów (to od nich mamy zawroty głowy po „spożyciu"). Miso rozkłada aldehyd i eliminuje go z krwiobiegu. Łączy się również z nikotyną tworząc związek, który łatwiej usunąć z krwi.
Składniki: ryż* (63%), soja*(23%), woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 721 kJ (173 kcal)
białko: 7,9 g
węglowodany: 26,7 g; w tym cukier: 26,7 g
tłuszcz: 3,8 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,5 g
błonnik: 4,2 g
sód: 2,0 g
Informacja alergenna:
Alergeny: możliwy gluten występujący na linii produkcyjnej
Kraj pochodzenia składników: Japonia
- Producenci