• Miso Schiro białe na bazie ryżu bezglutenowe BIO 200 ml Danival

Symbol: EB80-40951_20170826115225

Miso Schiro to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu i soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Miso zawiera bakterie mlekowe, które ułatwiają trawienie i wchłanianie pożywienia. Obecność bakterii kwasu mlekowego w jelicie cienkim jest niezwykle istotne dla prawidłowego strawienia i wchłaniania składników z pożywienia. W miso licznie występują inne ważne składniki odżywcze, takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez a w mniejszych ilościach siarka i miedź.

18.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier DHL (Pobranie) 19
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Miso Schiro to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu i soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Miso zawiera bakterie mlekowe, które ułatwiają trawienie i wchłanianie pożywienia. Obecność bakterii kwasu mlekowego w jelicie cienkim jest niezwykle istotne dla prawidłowego strawienia i wchłaniania składników z pożywienia. W miso licznie występują inne ważne składniki odżywcze, takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez a w mniejszych ilościach siarka i miedź. Miso jest również doskonałym źródłem białka. Miso zawiera znaczącą ilość kwasu linoleinowego i lecytyny, które pomagają rozpuścić zawarty we krwi cholesterol oraz utrzymać naczynia krwionośne w elastyczności. Dzięki temu ma właściwości regulujące ciśnienie krwi. 
Miso ma szczególnie zbawienny wpływ na organizmy palaczy i osób nadużywających alkoholu. Utleniony alkohol powoduje powstanie aldehydów (to od nich mamy zawroty głowy po „spożyciu"). Miso rozkłada aldehyd i eliminuje go z krwiobiegu. Łączy się również z nikotyną tworząc związek, który łatwiej usunąć z krwi.

Produkt nie zawiera glutenu.

Składniki: ryż*, nasiona soi* (37%), woda, nierafinowana sól morska, enzym (aspergillus oryzae)

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna — 866 kJ / 205 kcal
Tłuszcz — 4,30 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe — 0,70 g
Węglowodany — 32,1 g
w tym cukry — 19,80 g
Białko — 8,40 g
Sól — 2,77 g

Informacja alergenna: Produkt zawiera soję. Nie zawiera glutenu.

Alergeny: możliwy gluten występujący na linii produkcyjnej

Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Francja
DANIVAL
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci