• Miso Hatcho na bazie soji BIO 300 ml Lima

Symbol: EB80-40951_20150301194837

Miso Hatcho to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie.

24.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Miso Hatcho to tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Miso zawiera bakterie mlekowe, które ułatwiają trawienie i wchłanianie pożywienia. Obecność bakterii kwasu mlekowego w jelicie cienkim jest niezwykle istotne dla prawidłowego strawienia i wchłaniania składników z pożywienia. W miso licznie występują inne ważne składniki odżywcze, takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez a w mniejszych ilościach siarka i miedź. Miso jest również doskonałym źródłem białka. Miso zawiera znaczącą ilość kwasu linoleinowego i lecytyny, które pomagają rozpuścić zawarty we krwi cholesterol oraz utrzymać naczynia krwionośne w elastyczności. Dzięki temu ma właściwości regulujące ciśnienie krwi. 
Miso ma szczególnie zbawienny wpływ na organizmy palaczy i osób nadużywających alkoholu. Utleniony alkohol powoduje powstanie aldehydów (to od nich mamy zawroty głowy po „spożyciu"). Miso rozkłada aldehyd i eliminuje go z krwiobiegu. Łączy się również z nikotyną tworząc związek, który łatwiej usunąć z krwi.

Składniki: soja*(64%), woda, sól morska(11%), mąka z prażonego jęczmienia*(0,8%), Koji (Aspergillus oryzae).

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 854 kJ/204 kcal

białko: 23,6 g
węglowodany: 5,4 g; w tym cukier: 2,0 g
tłuszcz: 9,8 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6 g
błonnik: 8,2 g
sód: 4,0 g

Informacja alergenna:

Alergeny: soja, jęczmień, gluten

Kraj pochodzenia składników: Japonia

Kraj producenta: Belgia 
 
LIMA (makrobiotyka, kawy zbożowe, musli)
 
 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci