• Miód akacjowy BIO 400 g Alce Nero

Symbol: FCE7-421CB_20150628093003

Ekologiczny miód akacjowy charakteryzuje się niezwykłym, świeżym, kwiatowym aromatem i smakiem. Doskonale komponuje się z deserami, kremami lub jogurtem. Jest bardzo wrażliwy na wysokie temperatury, dlatego najlepiej spożywać go na zimno. Miód Alce Nero nie jest utrwalany termicznie.  

39.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon
Miód to ekstremalnie bogaty, oryginalny i lekkostrawny pokarm. Charakteryzuje się licznymi subtelnymi różnicami smakowymi, które zależą głównie od dwóch czynników: kwiatów i pszczół. Każdy miód Alce Nero oferuje aromat i smak charakterystyczny dla konkretnego rodzaju kwiatów: od smaków wybrzeża Morza Tyrreńskiego zawartych w łyżce miodu z eukaliptusa, po gorzkawy smak lasu, który można wyczuć w miodzie kasztanowym. Alce Nero oferuje szeroką gamę miodów ekologicznych, jedno i wielokwiatowych, dając możliwość poznania różnorodnych cech każdego z nich, ponieważ smakowanie miodu jest obcowaniem z tysiącami kolorów i zapachów  zawsze różnych, zawsze ciekawych, zawsze zależnych od warunków, w których miód powstaje.

Ekologiczny miód akacjowy charakteryzuje się niezwykłym, świeżym, kwiatowym aromatem i smakiem. Polecany jest na wszelkiego rodzaju zaburzenia przewodu pokarmowego. Pomoże przy problemach z trawieniem, czy żołądkiem. Może być stosowany w leczeniu wrzodów żołądka, czy dwunastnicy. Jego składniki działają osłonowo na żołądek i chronią przed nadmierną ilością kwasów trawiennych. Działa zapobiegawczo przeciw powstawaniu kamieni w naszym organizmie. Posiada właściwości moczopędne. Może okazać się pomocny również osobą chorującym na lekką cukrzycę. Osoby, które narażone są na nadmierny wysiłek psychiczny, czy fizyczny poczują odprężenie i przypływ sił witalnych. Miód ma zastosowanie w leczeniu chorób górnych dróg oddechowych. Zapalenie gardła, kaszel czy ból gardła związany w przeziębieniem bądź grypą można złagodzić pijąc herbatę z miodem. Doskonale komponuje się z deserami, kremami lub jogurtem. Jest bardzo wrażliwy na wysokie temperatury, dlatego najlepiej spożywać go na zimno. Miód Alce Nero nie jest utrwalany termicznie.

Posiada mocny zapach z przyjemnym aromatem. Łagodzi podrażnienia układu oddechowego, działa wykrztuśnie, polecany przy przeziębieniach, kaszlu, także podczas zapalenia płuc i oskrzeli, zapaleniu zatok i astmie. Posiada działanie przeciwgruźlicze.
Jest dobrym antyseptykiem. Wspomaga gojenie ran.

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Składniki: miód eukaliptusowy*.

*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 000902.

Alce Nero to wyjątkowe stowarzyszenie, skupiające wyłącznie certyfikowanych ekologicznych rolników i producentów. Jego hasłem przewodnim jest nie tylko najwyższa jakość i gwarancja w 100% ekologicznego pochodzenia produktów, ale również niepowtarzalny smak.
Założona przez pionierów ekologii ponad 35 lat temu grupa Alce Nero & Mielizia, mimo szybkiego rozwoju i sukcesu jaki osiągnęła zarówno na rynku włoskim jak i zagranicznym, nadal pozostaje wierna pierwotnym ideałom. Skupia się przede wszystkim na promocji lokalnej, naturalnej uprawy i produkcji uwzględniającej sprawiedliwy handel i szczególną ochronę środowiska. Przez ponad 35 lat działalności stowarzyszenia, marka Alce Nero zdobyła liczne wyróżnienia oraz pozycję lidera na rynku bio żywności we Włoszech. Oryginalne receptury oraz najwyższa jakość podbijają również serca najbardziej wymagających konsumentów w Europie, Japonii i USA.

Żywność ekologiczna wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, z szacunkiem dla zwierząt i ziemi. Ekologiczne metody wytwarzania nie zaburzają estetyki krajobrazu, zachowują różnorodność genetyczną w gospodarstwie, są "zdrowe" i nieszkodliwe dla zwierząt.
W gospodarstwie ekologicznym prowadzona jest ścisła kontrola sposobu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Funkcjonowanie systemu kontroli oraz certyfikacji jest gwarancją dla konsumenta, że produkty ekologiczne to produkty bezpieczne dla zdrowia.

 

ALCE NERO (włoskie produkty)

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci