• Masło migdałowe prażone 185 g Primavika

Symbol: 05C2-15572

Masło migdałowe to aromatyczna pasta z prażonych migdałów, której zdrowotne i smakowe walory są nie do do przecenienia.

19.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 h
Cena dostawy 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier FedEx 15
Kurier DHL 15
Poczta Polska Paczka+ 15
Kurier FedEx (Pobranie) 19
Kurier DHL (Pobranie) 19
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność

Zamówienie telefoniczne: 508385661

Zostaw telefon

Masło migdałowe to aromatyczna pasta z prażonych migdałów, której zdrowotne i smakowe walory są nie do do przecenienia. Zostało wyprodukowane w 99,99% z migdałów, które dostarczają naturalnej witaminy E, wzmacniającej naczynia krwionośne i chroniącej przed miażdżyca, a także witaminę B2, odgrywającą istotną rolę w procesach metabolicznych człowieka oraz kwas foliowy, wpływający m.in. na pracę naszego układu nerwowego.

Walory zdrowotne i smakowe migdałów znane i cenione są od tysiącleci. Stanowią one źródło dobrze przyswajalnego wapnia, głównego budulca zębów i kości, a także magnezu, szczególnie polecanego osobom zestresowanym oraz przemęczonym. W migdałach znajdziemy także cynk wzmacniający paznokcie i skórę, fosfor będący budulcem kości i zębów oraz potas odpowiedzialny, między innymi, za pracę serca. Migdały dostarczają nam sporej dawki witaminy E naturalnego przeciwutleniacza oraz substancji młodości, która chroni nas przed pojawieniem się przedwczesnych zmarszczek, a także witaminę B2, która korzystnie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i wzroku. Szczególnie dobroczynne działanie mają dla kobiet w ciąży. Po pierwsze, neutralizują przykre objawy zgagi, po drugie wpływają korzystnie na laktację, a po trzecie uelastyczniają skórę, co zapobiega powstawaniu nieestetycznych rozstępów skórnych. 

Masło jest także źródłem najwyższej jakości tłuszczów nienasyconych. Jest to produkt bez dodatku jakiegokolwiek cukru. W 100% naturalne, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Świetnie nada się do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp., także do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Składniki:

 ~ 99,9% migdały prażone, sól.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 628 kcal/260 kJ
tłuszcz: 52,00 g
węglowodany: 20,00 g 
białko: 20,00 g

Kraj pochodzenia składników: Polska

 

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci